Zabydlete se u nás, milí čápové!

Jan Vnouček 2011-07-24 00:00:00

Vroutek – Vroutek možná čeká populační exploze! Do města totiž přilétli čápi bílí. A ti jak známo nosí děti. Usadili se na komíně mateřské školy a snaží se zahnízdit. Stavba hnízda se oblíbeným ptákům však příliš nedaří. Proto se jim město pokusilo pomoci. Starosta Jaromír Kubelka dokonce kvůli nim vyšplhal až na vrcholek komína, aby zjistil  výsledek jejich snažení.

„Mají tam jenom pár větví a nějakou trávu,“ podělil se o výsledky svého zjištění. Na vroutecké radnici by byli rádi, kdyby si město oblíbili a pravidelně se do něj vraceli. Dali proto hlavy dohromady a vymýšleli, jak nečekaný  problém vyřešit, a neohrozit přitom běžný provoz kotelny. „Chceme jim tam udělat nějaký podklad, na kterém by mohli zahnízdit,“ řekl starosta. Před naší uzávěrkou ale konkrétní  řešení nevymysleli. Patrně se však jedná o mladé jedince, kteří již letos hnízdo nepostaví. Potvrdila to Iveta Rabasová, ředitelka Zooparku Chomutov. „V současné době už určitě nezahnízdí. Půjde asi o mláďata, která vylétla z hnízda a rozhlíží se po kraji. Většinou na zimu odletí, spárují se s jinými jedinci a na jaře přilétnou někam jinam. Je ale možné, že třeba jeden z nich přivede zpátky nového partnera. Bylo by to určitě hezké, kdyby se u vás usadili, takže dát na ten komín nějakou obruč má určitě smysl,“ sdělila Rabasová.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video