Objížďka povede přes starý park

Jan Vnouček 2011-07-25 00:09:00

Podbořany – Kudy objet most přes Dolánecký potok? To už vědí radní města Podbořany. A nejen, že to vědí, už schválili první z objízdných tras pro osobní dopravu. Ta alespoň částečně a prozatímně vyřeší uzavírku průjezdu městem z důvodu jarní rekonstrukce mostu v Dukelské ulici. Rada na zasedání 13. července souhlasila s navrženou trasou vedení objížďky Billa – lahůdkárna a se zásahem do porostů starého parku.

„V první řadě bych chtěl říci, že objížďku musí řešit investor stavby, a tím je kraj. Nejraději bychom byli, kdyby se oprava mostu udělala etapově a zůstal třeba jednosměrně průjezdný. Ale pokud to nepůjde, chceme našim občanům zajistit dopravní přístup do centra města,“ vysvětlil Radek Reindl. Na papíře jsou dvě alternativy. S tím, že by osobní doprava byla rozmělněna dvěma směry. „Obě objízdné trasy jsou hodně provizorní  a počítají s využitím stávajících cest, které zpevníme asfaltovým recyklátem,“ pokračoval podbořanský starosta. První z odsouhlasených variant povede od Billy ke starému parku do ulice Letovská. Městský úřad zde ale narazil na  vlastnické vztahy. „Všechny pozemky, přes které má komunikace vést, nejsou v majetku města. Naštěstí jsme se až na jednu výjimku se všemi dotčenými vlastníky domluvili a navrhujeme část pozemků odkoupit. Pouze v úseku asi 30 metrů jsme s majitelem společnou řeč nenašli. Umíme to obejít, ale stále věřím, že změní názor ku prospěchu věci,“ doufá Reindl. Chce také tlačit na dodavatele stavby, aby doravní omezení byla co nejkratší. „Každopádně děkujeme všem vlatníkům, kteří vyšli městu vstříc,“ je vděčný starosta.
Druhý objízdný směr by měl vést z křižovatky Kadaňská – Žatecká ulicí Politických vězňů do Mariánské ulice. Zde by také mělo dojít ke zpevnění cesty asfaltovým recyklátem a navíc ke srovnání nájezdu na železniční trať.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video