Město pro byznys: Podbořany předčily i Louny

Jan Vnouček 2013-10-23 00:32:00

Podbořany – Nízká cena stavebních pozemků, vyšší mzdy, nízká nezaměstnanost a dostatek studentů v odborném vzdělávání. To jsou důvody, proč se podnikatelsky nejpřívětivějším městem Ústeckého kraje staly Podbořany, které si tak oproti loňsku polepšily o pět míst.

Na druhé příčce se umístila Bílina. Bronz si ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys, který již šestým rokem hodnotí 205 obcí s rozšířenou působností a 22 městských částí hlavního města České republiky, odnáší Louny. Žatec skončil společně s Varnsdorfem na 7. a 8. místě. Přívětivost městské správy k podnikatelům byla posuzována celkem v 16ti severočeských městech. Výzkum zpracovala agentura Datank.
„Naší výhodou je, že jsme na okraji Ústeckého kraje, kde nejsou pokryty všechny služby. My jako radnice nabízíme nadstandardní servis, jako je zkracování lhůt pro vyřizování žádostí a vydávání rozhodnutí, nízké poplatky a daně z nemovitostí,“ řekl k ocenění starosta Podbořan Radek Reindl. Podbořany si vedou lépe v hodnocení podnikatelského prostředí, kde získaly první pozici, než v hodnocení přístupu veřejné správy, kde jsou šesté. Body jim zde snižuje především obsah webových stránek či elektronická komunikace.
Obce se ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys hodnotí na základě 42 kritérií rozdělených do dvou oblastí: podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy.
Cenu za 1. místo ve výzkumu Město pro byznys Ústeckého kraje 2013 si ve čtvrtek v Ústí nad Labem převzali tajemník MěÚ Podpořany Martin Gutzer  a starosta Podbořan Marek Reindl. Prestižní ocenění jim předali  hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a redaktor týdeníku Ekonom Jan Bumba.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video