Opilec vyhrožoval ženám zabitím

Veronika Salášková 2013-10-24 00:35:00

Žatecko – Opilý muž vyhrožoval po návratu domů své družce. Poté ji i dceru, která ji chtěla bránit, fyzicky napadl. Udeřil je do obličeje. Pronásledoval je s nožem v ruce a křičel, že je zabije. Hrozí mu tři roky odnětí svobody.

Kruté chvíle si v neděli 13. října nad ránem zažily 42letá žena se svojí mladistvou dcerou ze Žatecka. Když se do jejich společného bydliště vrátil pod vlivem alkoholu matčin 44letý druh, začal po předchozí slovní rozepři nejprve vyhrožovat družce a fyzicky ji napadat. Poté, co se jej snažila dcera uklidnit, udeřil ji opakovaně pěstí do obličeje. Následně matce, která dceru bránila, vyhrožoval, že ji zabije a odešel do kuchyně pro nůž. Se zbraní je pak v bytě ohrožoval, načež z obavy o svůj život utekly obě ženy z bytu ven na ulici. Agresor je dále pronásledoval s nožem v ruce. Když je dostihl, opět na ně křičel, že je zabije, a dceru, která pro změnu bránila matku, znovu udeřil do obličeje. Přitom se sápal na družku a poranil ji nožem. Žena byla nucena s tímto zraněním vyhledat lékařské ošetření. „Policisté agresivního muže zadrželi a umístili do policejní cely. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili 1,34 promile alkoholu. Zároveň jej vykázali na deset dní ze společné domácnosti a následně obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrožování,“ sdělila mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody až na tři roky. Od začátku tohoto roku do konce září bylo v lounském okrese provedeno celkem čtrnáct vykázání ze společného obydlí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video