Šlápli kamionům na brzdu

Veronika Salášková 2013-10-25 00:47:00

Libočany – Omezit rychlost projíždějících nákladních vozidel na 30 kilometrů v hodině se podařilo v Libočanech na hlavním tahu obcí. Opatření má zvýšit bezpečnost místních obyvatel, ani po jedné straně silnice zde totiž není chodník.

Řeč je o tzv. Kadaňské ulici, která propojuje Žatec s Kadaní. Díky tomu na ní panuje silný provoz nejen osobních, ale i nákladních automobilů, řada řidičů přitom nerespektuje padesátikilometrovou rychlost uvnitř obce. „Vedení obce se dlouhodobě zabývalo a zabývá situací na Kadaňské, kde se již pravděpodobně neuskuteční výstavba nového chodníku z důvodu malého místa a splnění všech norem, pro výstavbu chodníku. Požádali jsme proto Krajské ředitelství Policie ČR, Správu a údržbou silnic Ústeckého kraje a Odbor dopravy v Žatci o schválení omezení rychlosti na 30 km/h pro nákladní vozidla,“ sdělil starosta Ivan Teuber. Úřady obci vyhověli s tím, že značky zakoupí a osadí na vlastní náklady. Čtyři značky, které ohraničují zpomalený úsek od okraje Libočan ve směru od Kadaně až po náves, obec vyšly na 3315 korun. V minulém týdnu je instalovali zaměstnanci obce. Správa a údržba silnic také vyhověla další žádosti obce a vyznačila na této silnici krajnice. „Věřím, že se situace na Kadaňské zlepší, co se týká některých bezohledných řidičů, kteří zde nedodržují rychlost a ohrožují chodce. Chceme udělat vše pro bezpečnost nejen našich občanů, ale také ochránit domy na Kadaňské, které se otřásají po najíždění na kanály uprostřed vozovky ve velké rychlosti,“ dodal starosta Teuber.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video