Pomozte Policii identifikovat podvodníka

Redakce 2014-01-23 13:20:00

Žatec – Policie žádá veřejnost o pomoc při identifikaci muže (na snímku), který předkládá falešný občanský průkaz v bankách a na poštách a žádá o založení osobního účtu nebo vyplacení  peněz na složenku. Oba tyto případy se staly v lednu tohoto roku v Žatci. Nejprve v České spořitelně na Kruhovém náměstí a o několik dní později v žatecké pobočce České pošty v ulici Volyňských Čechů.

14. ledna letošního roku v 09.45 hod. v Žatci, vešel neznámý muž do pobočky České spořitelny na Kruhovém náměstí, kde u přepážky předložil občanský průkaz a žádal pracovnici České spořitelny o založení běžného účtu. Pracovnici za přepážkou se jevil doklad jako podezřelý, tak s ním odešla za vedoucím, a když se vrátila, osoba, která tento doklad předložila, už u přepážky nebyla. Následně bylo zjištěno, že se jedná o padělaný občanský průkaz. Vnější vzhled muže odpovídal osobě, která OP předložila, ale údaje na dokladu byly falešné.
Podobný případ se odehrál i 21. ledna letošního roku v 16.25 hod. na České poště v Žatci, v ulici Volyňských Čechů. Neznámý muž přistoupil k přepážce a pracovnici předložil občanský průkaz s poštovní poukázkou na částku 13 753 Kč, kterou se domáhal vyplatit. Jelikož  pracovnice u přepážky pojala podezření, že je předložený občanský průkaz padělaný, tak muži řekla, že musí zavolat vedoucí, aby okamžik počkal. Ten jí odpověděl, ať nikam nevolá a průkaz i se složenkou mu vrátí. Když mu pracovnice odvětila, že se to musí vyřešit, muž od přepážky odešel pryč. Fyzický vzhled muže odpovídal osobě na dokladu.
Porovnáním fotografií na obou občanských průkazech, které předložil neznámý muž v České spořitelně a na České poště bylo zjištěno, že se jedná o stejnou osobu – muže bílé pleti, ve věku 25–30 let, výška 185–190 cm, štíhlé postavy, krátké vlasy (špinavý blond). Muž byl oblečený do tmavé zimní bundy, modrých riflí, přes rameno měl zavěšenou světlou kabelu.
Policie proto žádá veřejnost o pomoc při ztotožnění muže, který předkládá falešné občanské průkazy v bankách a na poštách a žádá o založení osobního účtu nebo vyplacení  peněz na složenku. Jakékoli poznatky sdělte na bezplatnou linku 158, stálou službu OOP Žatec – telefon 415 710 047 nebo přímo vyšetřovateli případu na telefonní číslo 974 446 702 ( 07.00–15.00 hod.).

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video