Zámecký zahradník vrací úder

Jan Vnouček 2014-03-26 00:40:00

Krásný Dvůr – Poškození keřů v zámecké zahradě jsem nezavinil! To tvrdí Martin Petráš, který od loňského února pracuje jako zahradník na Zámku Krásný Dvůr. Touto obcí se totiž šíří pomluvy, které tvrdí opak. Ty podle něj diskreditují jeho profesní pověst a špiní u veřejnosti jeho dobré jméno. A to přesto, že policie pachatele nenašla a vyšetřování nedávno odložila. Odborný posudek konstatoval, že cenné tisy a buxusy v hodnotě 759 tisíc korun byly v létě spáleny aplikací herbicidu Roundub, který je určen na hubení plevelů.

Petrášova trpělivost přetekla po přečtení anonymního článku, který vyšel v březnovém čísle měsíčníku Krásnodvorsko, což je oficiální zpravodaj obce Krásný Dvůr. V něm pisatel podepsaný jako „Občan Krásného Dvora“ napadá především  kastelánku Michaelu Hofmannovou. Obviňuje ji, že nechala zdevastovat zámeckou zahradu, zároveň se ale sugestivně  ptá: „Kdo a kdy konečně vykope toho zahradnického břídila za bránu zámku a katastr Krásného Dvora?“
To si ovšem Petráš nechce nechat líbit. „Veřejné ostouzení a šikanování mé osoby už přesáhlo všechny meze,“ stěžuje si a důrazně odmítá, že by škody na porostech způsobil jeho tvarovací řez. Dokazuje to i výsledky ministerské kontroly, která neshledala jeho pochybení.
Sám podal trestní oznámení kvůli šikaně ze strany některých pracovníků zámku a zneužití svých důvěrných osobních informací. „Je tu proti mně vedena soustavná kampaň a je mi i vyhrožováno,“ stěžuje si. Policie ale v tomto případě žádný trestný čin neshledala.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video