Smrt blšanského funkcionáře u soudu

Jarka Cibulková 2014-05-16 10:12:00

Obžalovaný vezl drogy za téměř sto tisíc

Louny – Již více než rok uplynul od tragické dopravní nehody na silnici R7 u Loun, při níž zahynul někdejší fotbalový funkcionář Blšan Zdeněk Kovář. Okresní soud v Lounech nyní začal rozplétat všechny důkazy. Ze zavinění střetu je stíhán devětatřicetiletý Tomáš Hrnčíř.
Tehdy 23. února jel obžalovaný z Prahy na Chomutov a na mokré a posolené silnici předjížděl kolonu vozidel. „Podle mě jsem se zařadil do svého pruhu a pak se ozvala rána,“ vypověděl obžalovaný. Podle obžaloby se ovšem jeho audi čelně střetlo s Kovářovou octávií. Audi zůstalo po střetu napříč silnice, vozidlo poškozeného skončilo až v poli. Na následky těžkých zranění Kovář na místě zemřel. Obžalovanému navíc přitížilo, že jeho automobil měl sjeté pneumatiky.
„Je mi to strašně líto, co se stalo, ponesu si to celý život. Pokud jsem vinný a nehodu jsem způsobil, pak za to ponesu trest,“ lkal obžalovaný.
V jeho výpovědi je ovšem jeden velký zádrhel. V náprsní kapse u něj v ústecké nemocnici našli pytlík s bílou krystalickou látkou. Ta byla později určena jako čistý metanfetamin, z něhož by se dalo vyrobit téměř tisíc dávek pervitinu. Obálku s drogou údajně našel ihned po nehodě metr od svého vozidla. „Myslel jsem si, že v ní jsou peníze, tak jsem ji k sobě vzal. Asi to někomu na komunikaci vypadlo,“ obhajoval se. Ovšem jak vypovídající lékař zdravotní záchranné služby, tak i znalec, který vypracoval posudek na obžalovaného, se shodli, že obžalovaný nemohl s vnitrokloubní zlomeninou bérce udělat ani pár kroků. „Vylezl jsem z auta, opřel se o dveře a pak jsem uviděl tu obálku,“ tvrdil však stále. Obdobný problém s drogami měl obžalovaný již v roce 2007, když byl odsouzen za převážení 2,5 kila marihuany.
Rodina zesnulého Zdeňka Kováře požaduje po obžalovaném náhradu škody, kterou vyčíslila na milion tři sta tisíc korun. Jednání je odročeno na začátek června, rozsudek ještě nepadne.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video