Podbořany – Koncem července připravil pro klienty Domova pro seniory v Podbořanech učitel odborných předmětů Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Tomáš Kratina ukázku a ochutnávku francouzské kuchyně. Na slavnostní tabuli se podávaly například grilovaná žabí stehýnka, zeleninové saláty, francouzské toasty se zeleninovými doplňky, různé předkrmy francouzské kuchyně a u nás známější rajčata plněná rancouzským salátem a samozřejmě dobré víno. Nechyběla skvělá nálada.
Klientky ústavu a jejich oblíbená ředitelka Marie Henlínová pomáhaly s přípravou jídel a pilně si zapisovaly recepty. Velký dík patří také paní Marii Edlové, která tuto akci pomohla zajistit. „S klientkami, které se podílely na přípravě této kuchyně spolupracuji už delší dobu. Na jaře jsme společně zdobili velikonoční perníčky a již nyní máme sestavený plán akcí na podzim a zimu. Chystáme například vánoční perníkaření nebo staročeskou hostinu, kdy naopak rozšíří obzory a pohostí ony mě,“ řekl Tomáš Kratina.
Napsal(a): Jan Vnouček
Symfonický orchestr Konzervatoře Teplice pod taktovkou dirigenta Jiřího Knotte bravurně zahrál v pátek 12. 12. večer mj. Uherský tanec č. 5 a sklidil velký aplaus
Přehrát videoMěstské divadlo v Žatci se v pátek 12. prosince 2025 zaplnilo do posledního místa – tradiční vánoční koncert byl zcela vyprodán.
Přehrát video