Radu budou zastupitelé volit ve čtvrtek: Známe jména navržených radních

Veronika Salášková 2015-02-03 13:19:00

Žatec – Nové rady by se měl Žatec dočkat již tento čtvrtek. Podle dohody, ke které zástupci stran dospěli v předcházejícím týdnu, by měla mít rada opět sedm členů stejně jako v předchozích volebních obdobích. Čtyři z míst včetně starostky a místostarosty obsadí pravice, tři pozice připadnou levici. Jedním z nich bude nově vzniklý post druhého místostarosty. Podle předběžných jednání by se v radě měli objevit za pravici Jaroslav Hladký a Jiří Karas, za levici Miroslav Šramota, Jana Nováková a Karel Krčmárik nominovaný současně na neuvolněného místostarostu. Jednání zastupitelstva se bude ve čtvrtek 5. února konat od 17 hodin v zasedacím sále žatecké radnice. V tomto roce bude již druhé.

První mimořádné zastupitelstvo bylo svoláno na žádost osmi zastupitelů na čtvrtek 15. ledna kvůli vysvětlení změn ve vedení Žatecké teplárenské. Minulé vedení města těsně před Vánoci odvolalo z funkcí členy představenstva a dozorčí rady této společnosti. Po několika hodinách probírání toho-to tématu padl návrh na odvolání starosty Aleše Jelínka, místostarosty Miroslava Jana Šramoty a zbývajících radní z jejich funkcí. Deset zastupitelů z uskupení Volba pro město, Unie pro sport a zdraví a SNK-ED podpořil svým hlasem komunista Milan Pipal.

Více informací se dočtete v dnešním vydání Žateckých novin

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video