Derby pod Červeňákem vyhráli hosté z Domoušic

Redakce 2015-03-24 12:42:00

FK Dobroměřice – Sokol Domoušice 0:2 (0:1) Dobroměřice – Po celý zápas byli lepší, domácím nepomohlo ani trojí střídání v poločase.

Okresní derby v krajské fotbalové 1. A třídě skončilo v sobotu 21. března na dobroměřickém trávníku zaslouženou výhrou hostů z Domoušic, kteří byli dravější, pohyblivější, po celý zápas měli více ze hry a kráčeli s přehledem za svým cílem. Domácí působili neškodně, vypracovali si jen málo šancí, a když už se dostali do nadějné střelecké pozice, pokaždé jim gól sebral výborně chytající domoušický debutant Kristián Kousek.
Před zápasem se přitom dal očekávat vyrovnaný souboj, protože oba týmy dělilo jen jediné místo v tabulce (Domoušice byly čtvrté a Dobroměřice šesté) a rozdíl pěti bodů. Vyrovnaná však byla hra víceméně jen v první čtvrthodince, kdy se oba celky oťukávaly ve středu pole. Pak převzali iniciativu hosté, nastěhovali se na polovinu domácích a prakticky celý zápas už udávali tempo hry a kontrolovali vývoj utkání.
Poprvé udeřili ve 20., kdy jejich předchozí tlak před dobroměřickou brankou skončil faulem domácího hráče a sudí nařídil penaltu. Milan Faltus balon s přehledem zavěsil pod břevno – 0:1.
Domácí se ze šoku oklepali ještě docela rychle a z nenápadné akce mohli snížit – padáček ve 22. se snášel za záda hostujícího gólmana, ale místo zápisu ve skóre skončil nakonec jen na horní tyči. Pak už Domoušičtí celkem v poklidu kontrolovali první poločas. Ve 37. jim ale ještě výrazně pomohl jejich nový brankář Kristián Kousek, který krásným skokem vytlačil mimo tři tyče tutovku domácích a udržel poločasovou nulu.
Na nepříznivý vývoj a nevalnou hru svého týmu reagoval domácí trenér trojím střídáním najednou, takže do druhé půle vyběhli v dobroměřickém dresu hned tři noví hráči. Zvrat v utkání a ve hře domácích to ovšem příliš nepřineslo. Hosté dál měli převahu a udávali tempo hry. V 56. navíc přidali druhý gól, kdy se po rychlém průniku a pěkné kombinaci z levé strany trefil Marek Izera – 0:2.
V 69. mohli domácí alespoň snížit, ale tuto variantu jim zamítl znovu hostující brankář Kousek, který vychytal samostatný únik útočníka. A do třetice v 74. nejprve dobře vyběhl a na hranici vápna vyboxoval míč, a když ho Dobroměřičtí vraceli před bránu, už byl zase rychle zpátky a stačil skvěle zasáhnout i proti dorážce dalšího hráče. Zbytek utkání už si hosté v klidu pohlídali a poctivým trpělivým výkonem rozhodli o tom, že tři body putují od Červeňáku do Podlesí.
Příští sobotu, 28. března, se oba celky utkají z týmy z Chomutovska. Dobroměřice opět na svém hřišti přivítají Chomutov B a Domoušice budou hostit tým Března.
„Příprava z naší strany sice nebyla dobrá, ale já přátelským zápasům žádnou zvláštní důležitost nepřikládám. Neukazují vůbec nic. Takže pro mě není náš výkon a vítězství překvapením. Mužstvo kvalitu má, což se v zápase projevilo,“ zhodnotil vyhraný zápas trenér Domoušic Otto Urma.
Sestava Dobroměřic: F. Sochor (46. M. Pšígrocký), J. Cibrik, V. Kaleja, J. Plachý, K. Smola, L. Daniš (46. T. Mistoler), D. Miraj (46. L. Chlouba), F. Lazarik, P. Reh, A. Šebek, J. Harthan.
Sestava Domoušic: Kousek – Lokajíček, Fleischer, Barton, Slušný – Urma, Maurer (80.Sachar) – Alberovský (60. Kunc), Faltus, Izera (73. Prokeš) – Uhlík.
Více fotek najdete zde

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video