Svědkyně potvrdila, že Jana pila, aby vydržela rány od manžela: Další soudní líčení s Pavlem Paurem

Jarka Cibulková 2016-01-20 10:25:00

Louny, Slavětín – Nezvykle výřečný byl při pondělním jednání Okresního soudu v Lounech obžalovaný Pavel Paur. Zpovídá se před senátem z týrání své pohřešované manželky Jany. Při posledním jednání byla vyslechnuta pětice svědků. Nejdůležitější byla výpověď pracovnice intervenčního centra, která jednoznačně potvrdila, že Jana Paurová byla ženou dlouhodobě týranou.

Svědkyním byly následně pokládány otázky, které určil odvolací senát Krajského soudu v Ústí nad Labem, který celou věc vloni vrátil prvoinstačnímu soudu do Loun. „V roce 2009 na jaře Jana volala svému bratrovi, že ji manžel zmlátil, a několikrát jsme do Slavětína jeli,” vzpomínala mladá žena. Druhé svědkyni ústecký soud určil, aby časově upřesnila a vybavila si, kdy na Janě Paurové viděla modřiny. „Chodila si ke mně stěžovat i třeba dvakrát týdně, vyloženě ji psychicky i fyzicky týral, vyhrožoval jí, že když se dá rozvést, tak ji zabije a přijde o děti, udělala bych mu to samé, co on udělal jí, zabil ji, nesnáším ho,” rozohnila se u soudu kamarádka Jany. Na to obžalovaný Pavel Paur odpověděl, že plno věcí, co žena vypovídala, není pravda. "Není pravda, že bych na svou ženu močil a že jsem ji mlátil,” řekl jinak zakřiknutý Paur. Že Janu Pavel mlátí, si stěžovala poškozená i u další svědkyně, ta dobu jejich navštěvování přiřadila na rok 2012, ještě jí den před svým zmizením ukazovala dopis s červeným pruhem, a bála se jít domů. „Zranění, které jsem viděl v září 2012, mohla být způsoben pádem, třeba ze schodů, ale více bych se přikláněl verzi, kterou mi uvedla poškozená, že byla napadena manželem a hozena na futra,” svědčil u soudu lékař z chirurgické ambulance, kterou Jana po napadení navštívila.
Přínosná byla hlavně výpověď poslední svědkyně, pracovnice intervenčního centra v Ústí nad Labem, která se s Janou třikrát setkala v Lounech. „Paní nás oslovila přes občanské sdružení Návraty kvůli rozvodovému řízení, tvrdila, že je několikrát do měsíce napadána svým mužem, byla velmi ustrašená, pořád koukala na hodinky, nemohla se zpozdit, manžel by hned pojal podezření. Věřila jsem jí, bylo vidět, že je velmi ustrašená,” svěřovala svoje rozhovory s Janou soudu. Jak státní zástupce, tak i soudce se ptali, zda poškozená se zmínila o pití alkoholu. „Ano, ale vysvětlovala to tím, že pije, aby vydržela rány od manžela. Alkohol ale už rok nepije, chce odejít s dětmi, uváděla, že se bojí své minulosti (pití alkoholu), ví, že jí to může uškodit,” znělo z úst pracovnice centra, které pomáhá obětem domácího násilí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video