Továrna rozšiřuje výrobu

Veronika Salášková 2016-03-29 12:40:00

Žatec – Továrna čínsko-americké firmy Yanfeng Czechia Automotive Interior Systems v průmyslové zóně Triangle rozšiřuje výrobu autodílů. Společnost chce ještě do konce letošního roku přijmout další dvě stovky zaměstnanců.

Společnost, která dříve nesla název, JC Interiors Czechia, první dvě etapy stavby ukončila v roce 2012, třetí o dva roky později. „Každá jednotlivá etapa samostatně představuje 10.000 metrů čtverečních výrobních ploch. Celkový výnos z prodeje pozemků ze strany Ústeckého kraje za všechny čtyři etapy činí v součtu 34,16 milionu korun," uvedl kraj.
Čtvrtou etapu výstavby firma, které vláda schválila kapitálovou podporu 63 milionů korun, nyní zahájila na pozemku o rozloze přes dva hektary. Dokončení prací je naplánováno ještě v letošním roce.
Společnost vyrábí plastové palubní desky, dveřní výplně a další plastové součástky pro vnitřky automobilů. Ke konci loňského roku zaměstnávala 1300 lidí a ještě do konce tohoto roku plánuje přijetí dalších 200 zaměstnanců. Do rozšíření výroby investuje firma podle dřívějších informací 1,3 miliardy korun. Státní podporu vláda firmě schválila na podzim 2013.
Ve strategické průmyslové zóně Triangle pracovalo ke konci loňského roku 2865 lidí. Největším investorem je korejská firma Nexen, která plánuje výstavbu továrny na výrobu pneumatik. Vláda před týdnem schválila garance na pozemky pro továrnu. Kabinet slíbil Ústeckému kraji kompenzace za slevu na pozemky, bez garancí nechtělo hejtmanství předložit zastupitelstvu kupní smlouvu. Premiér Bohuslav Sobotka uvedl, že jeho kabinet zřejmě pošle už letos Ústeckému kraji 113 milionů z celkových 292 milionů korun. Hejtman Oldřich Bubeníček poté sdělil, že by zastupitelé mohli hlasovat o kupní smlouvě už na dubnovém jednání. Investice Nexenu přes 22 miliard korun je jednou z největších v historii České republiky.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video