Nová generace hasičů chtěla pohár

Jan Vnouček 2011-09-27 00:00:00

Podbořany – V sobotu proběhla v Podbořanech na stadionu Tatran soutěž hasičů v požárním útoku O pohár starosty města. Soutěžilo se v kategoriích, muži, ženy a děti. Této opravdu dobře zorganizované a po technické stránce chvályhodně připravené soutěže se zúčastnilo 7 družstev dětí, 6 družstev mužů, včetně borců z družebního německého Ehrenfriedersdorfu, a jedno družstvo dívek z Útviny. Soutěž zahájil starosta města Podbořany Radek Reindl, který zároveň popřál hasičům moho zdaru a krásné počasí. 

Jako první startovali žáci, kteří byli pořádně nažhavení. S výkonem nejmladší ho týmu soutěže z SDH Kryry byl jejich velitel celkem spokojen. „Sání bylo perfektní, po rozdělovač taky dobré, trochu selhaly až proudy,“ smál se Milan Bláha. „Bereme tenhle závod jako takový lepší trénink,“ dodal. Jejich konkurenti z Vroutku mají tolik dětí, že mohli postavit rovnou dvě družstva. „Na Podbořany nemáme, ale chtěli bychom být alespoň druzí,“ stanovil jim cíl velitel Vlastimil Týmr. Podobné ambice měli také mladí hasiči z Koštic. „Loni jsme tu byli o pár setinek druzí a rádi bychom to minimálně zopakovali,“ prohlásila jejich vedoucí Michala Kristková. „Je tu hezké prostředí, je nám tu fajn,“ pochválila ještě pořadatele. Nejtěžší roli měl velitel závodu a trenér mladých podbořanských hasičů Ondřej Dragula. Ten postavil hned tři  týmy a ohlídat dvaatřicet dětí nebyl žádný med. Bral to ale s klidem. „Vždycky musíš být spokojený,“ komentoval to flegmaticky. Po mladých nadějích pak své hasičské umění předvedli ještě muži a ženy.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video