Upoutávky na Lounský press č. 9, který vychází ve středu 8. března

Redakce 2017-03-07 12:56:00

  Dvě plánované křižovatky na budoucí dálnici nebudou Louny –  Projekt budoucí dálnice D7 Praha – Chomutov čekají změny. Týkají se budoucího rozšíření rychlostní silnice na čtyři pruhy a s tím související současné křižovatky Louny střed a plánované mimoúrovňové křižovatky u Smolnice. Navíc ani termín dokončení dálnice, tedy rok 2023, není úplně pevný.  

Další podzemní kontejnery vzniknou na Mírovém náměstí
Louny – Další podzemní kontejnery by měly ve druhé polovině roku vzniknout v Lounech. Radnice jejich umístění plánuje na Mírovém náměstí v Lounech. Podzemní kontejnery by měly nahradit nevzhledné stání velkoobjemových nádob v Hilbertově ulici.

Kraj opět nabídne kotlíkové dotace, příjem žádostí začne za měsíc
Ústecký kraj – Ústecký kraj znovu startuje výzvu pro takzvané kotlíkové dotace. V aktuální výzvě bude možné žádat o dotace na výměnu zastaralých zdrojů tepla s ručním přikládáním v rodinných domech za kotle umožňující spalovat pouze biomasu nebo na instalaci tepelného čerpadla.

 

Více informací a celé články najdete v tištěném vydání Lounského pressu, který vychází ve středu 8. března

Semínkovna umožní půjčování zahrádkářům
Louny – Již příští týden zahájí v Oblastním muzeu v Lounech provoz Semínkovna Louny. Zájemci si tam budou moci zdarma půjčovat semínka k sázení, podobně jako chodí pro knihy do knihovny. Z vypěstovaných rostlin část ponechají na sklizeň semínek a ty do semínkovny znovu vrátí. Všechna semínka budou pocházet od dobrovolných dárců-pěstitelů.

Z osmičky představení nominováni Českolipáci
Louny – Letos poprvé uspořádaly Vrchlického divadlo spolu s Rádoby-divadlem Klapý Lounské divadlení jako čtyřdenní přehlídku amatérského divadla, aby mohla porota vyslat jeden soubor přímo k postupu na Divadelní Piknik Volyně. Hlavní cenu a nominaci do Volyně si od poroty v neděli vyslechli herci Divadelního klubu Jirásek Česká Lípa za hru Commedia a´la carte.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video