Hlavní je, aby sport děti bavil, říká Lukáš Hájek

Alla Želinská 2017-03-16 10:13:00

  Nadšenci v Kryrech se starají o více než 50 dětí se zájmem o fotbal, mezi nimi jsou tři dívky Mládež fotbalového klubu SK Havran Kryry čitá přes padesát dětí. Na svém kontě má hodně úspěchů, několik vítězství v okresním přeboru, účast v krajském přeboru. O tom, jak funguje fotbalová mládež Kryr, kdo ji vede, čeho dosáhli a jaké si dávají cíle, vypráví v rozhovoru pro náš týdeník Lukáš Hájek, sekretář mládeže SK Havran Kryry.    

Lukáši, kolik kluků máte v oddílu?
V současné době máme 12 dorostenců, 25 starších žáků, 8 dětí u starší přípravky a 9 dětí u mladší přípravky. S toho máme tři dívky, které hrají za přípravkové týmy. Celkem tedy máme vedeno v mládežnických týmech 54 dětí.
Jakou hrajete soutěž?
Dorostence máme sloučené s Tělovýchovnou jednotou Krásný Dvůr, pro malý počet hráčů. Nechtěli jsme přihlašovat tým dorostu na minikopanou. Protože by si nezvykli na dospělý fotbal. Takto spolupracujeme už druhou sezónu. Podzim odehráli na hřišti v Krásném Dvoře a jaro odehrají v Kryrech, kde mají domácí zápasy naplánované na sobotní dopoledne.
Žáky máme přihlášené v okrese Plzeň – sever, v okresním přeboru. Kvůli tomu, že není v našem okrese fotbal pro starší žáky na velké hřiště, ale opět jen minikopaná, jsme sáhli k tomuto řešení.
Starší přípravka hraje Okresní přebor Loun a mladší přípravku jsme do soutěží letos nepřihlašovali. Mladší přípravka postupně doplňuje starší nebo podle možností sehraje přátelské utkání nebo satelitní turnaj.
Jak často trénujete, a kde?
V zimním období využíváme tělocvičnu ZŠ a nový sportovní areál s umělým povrchem, který je ve výstavbě za školou místo dřívějšího školního hřiště.
V létě využíváme fotbalové hřiště na okraji města, kde máme veškeré zázemí.
Dorostenci mají v plánu tréninky s dospělými a jeden samostatný trénink pod vedením trenérů Vladimíra Nesvadby a Jindřicha Zedníka.
Žáci trénují dvakrát – třikrát týdně pod vedením Romana Vobořila a Lukáše Němčáka, vše je podle možností a pracovního vytížení trenérů.
Trenéři u starší a mladší přípravky mají v plánu trénovat také 2–3× týdně.
Máte velmi úspěšné přípravky, v loňské sezóně mladší i starší žáci vyhráli okresní přebor, je to tak?
Ano, vše je díky obětavé práci trenérů Tomáše Ptáka, Tomáše Halámka, Vladimíra Nesvadby, Radka Hájka. Jsme rádi, že se zapojují i další – Šárka Tóthová, Radek Janák a Mirka Kelíšková, která má kondiční tréninky.
Jak probíhala zimní příprava mládeže?
Naši nejstarší hráči u mládežnických celků začali s přípravou s dospělými a v únoru začali trénovat už samostatně. Od března mají naplánované tři přátelské utkání s Hostouní, s kterou bohužel prohráli. Tento víkend sehráli utkání s Chyší a poslední utkání je nachystané na následující sobotu v Žihli.
Žáci zahájili přípravu hned po Novém roce, jelikož hned první víkend v lednu měli zahajovací turnaj v halové kopané ve Strupčicích. Na další víkendy měli přichystaná přátelská utkání až do konce března, která sehrají na UMT v Kryrech. V lednu bohužel kvůli nepřízni počasí byly zápasy zrušeny. S přípravnými utkáními tedy začali až v polo-vině února, kdy přijel tým ze Žlutic. V tu dobu měli za sebou už dva turnaje ve Strupčicích, kde se probojovali do finálové skupiny, kterou sehráli v neděli 12. března a vybojovali 1. místo. Po skončení turnaje kluci odjeli na soustředění do Tisu, kde absolvují další část zimní přípravy. Po návratu je čeká opět na UMT v Kryrech přátelské utkání s Chyší.
Výsledky dosavadních přátelských zápasů: Kryry – Žlutice 6:3, Kryry – Bochov 4:3, Kryry – Dobroměřice 4:1, Kryry – Strupčice 4:5. V plánu jsou ještě dvě přátelská utkání: 18. 3 Kryry – Chyše a 25. 3 Kryry – Bochov.

Celý rozhovor čtěte v Regionu Podbořanska č. 10, který vychází dnes 16. března

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video