Podbořany (kb, tk) Gastronomické obory Gymnázia a Střední odborné školy Podbořany si připravily na dny otevřených dveří jako obvykle perfektní servis a ukázku z teplé kuchyně, přípravu palačinek, míchání nápojů, vyřezávání ovoce a zeleniny a skládání ubrousků, které si mohli vyzkoušet i všichni, kdo školu navštívili. V další části prohlídky byla připravena pro tento rok novinka v podobě videomappingu, což je 3D projekce například na krabice a slavnostní tabuli jako v tomto případě. Všichni hosté tak mohli sledovat proměnu stolu a založeného inventáře, kdy se například začala sama servírovat japonská nebo balkánská kuchyně.
Den otevřených dveří zpestřili žáci gastro oborů a jejich učitelky odborného výcviku Kateřina Bartušková a Jitka Pelčíková také velmi zajímavou a atraktivní gastronomickou soutěží. Žáci vytvořili dvě čtyřčlenná družstva, jejichž úkolem bylo připravit hlavní pokrm s cizrnou a chřestem. Vzhledem k tomu, že obě suroviny nepatří právě mezi oblíbené, to byl úkol velmi složitý. Soutěžící však ukázali svoji zodpovědnost, nápaditost a originalitu, vytvořili vlastní recepty a vykouzlili opravdu vynikající pokrmy korunované zajímavými názvy. Všichni zaměstnanci školy i návštěvníci dne otevřených dveří mohli ve školní jídelně soutěžní dobroty ochutnat a hlasovat pro svého favorita. Hodnotila se chuť, kreativita, první dojem.
Více informací najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska ve čtvrtek 18. ledna
Napsal(a): Redakce
Pozvání Mirky Farkasové na Štědrý den 24. 12. 2024.
Přehrát videoZlatá neděle 22. 12. se nesla v Žatci ve znamení zpívání koled - v podloubí u Ramon café, tradice, za kterou stojí mj. ŽOK :-)
Přehrát video