Mladí hudebníci skvěle reprezentují školu. V okresním kole získali třetí místo

Alla Želinská 2018-03-28 06:26:00

Podbořany (až) Základní umělecká škola Podbořany se aktivně účastní uměleckých soutěží vyhlášených Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy. Soutěže mají několik na sebe navazujících úrovní a jsou organizovány za účelem zejména uměleckého srovnání a motivace žáků a kantorů podávat nejvyšší umělecké výsledky.

Školního kola soutěže se účastnilo ve hře na dechové nástroje ze tříd učitelů Kirilla Burdaleva a Bohuslava Ptáčka celkem 14 žáků. Všichni byli doporučeni ředitelem školy na postup do okresního kola, které probíhalo za účasti celkem čtyř ZUŠ z okresu v ZUŠ Louny. Za zmínku stojí určitě výkony Jaroslava Dobřanského a Elišky Skalické na příčnou flétnu, Markéty Vlkové na saxofon a Elišky Skalické, která hraje ještě na flétnu zobcovou. Tito žáci postoupili dále do krajského kola soutěže v Litvínově, kde se již setkali s obrovskou konkurenci z desítek škol. V krajském kole se pak umístili na vynikajících pozicích. Jaroslav Dobřanský a Markéta Vlková na 3. místě a Eliška Skalická, která soutěžila na dva nástroje, získala od porotců čestná uznání. 

Více informací čtěte v tištěném Regionu Podbořanska, který vychází ve čtvrtek 29. března

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video