Názor naší čtenářky: Dva stateční radní aneb Laik se diví, odborník žasne

Redakce 2011-11-15 18:07:00

Louny – Pět hlasů stačilo radě města Loun pro navržení odpuštění úroků z prodlení společnosti KB Blok Postoloprty. Dva stateční radní byli proti, jeden radní se zdržel hlasování a jeden se hlasování nezúčastnil. Tak píší noviny. Částka velice zanedbatelná – 304 500 korun. Více než čtvrt miliónu, méně než půl miliónu. Město Louny má zřejmě dostatek peněz, tři sta čtyři tisíc nepotřebuje. Jak šlechetné, že po několikaletém soudním sporu KB Blok požadovanou částku (neuvedena) zaplatil a rada okamžitě přispěchala na pomoc s odpuštěním penále.

Znám příběh paní o nezaplacení pokuty 500 korun městu jenom proto, že se necítila vinná. Tak se odvolávala, odvolávala, částka narostla do výše 4 tisíc korun. Pro bezradnost byla raději zaplacena. Ovšem někdo zapomněl vymáhat ještě 1 800 korun a tak byl dán soudní návrh na veřejný prodej garáže ve vlastnctví jisté paní. Z ceny garáže 100 tisíc se měla částka 1 800 kompenzovat.
Legendy o odpuštění pokuty vystavené městskou policií, snad každý zná. Jak úsměvné. Rada města Loun také opakovaně schvaluje a zvyšuje limitní měsíční částku odebraných služeb v zařízeních Městské pečovatelské služby s tím, že pokud starý občan, bydlící v zařízení města, nesplní limit služeb, bude mu zrušena nájemní smlouva na byt bez přidělení náhradního bydlení. Kdo to vymyslel? Za hlídání limitu jsou placeni zaměstnanci, kteří mají vše v pracovní náplni. Dvě paní se pohádají, vyčtou si život současný i minulý, jdou před komisi města a z 500 korun pokuty se vyšplhá částka na 1 500. Nikdo nic neodpustí. Jedna z nich pokutu zaplatí.
Dvěma statečným radním vřelé díky. Doufám, že v zastupitelstvu těch statečných bude více.Čtenářka Lenka (jméno je redakci známo)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video