Vánoce už klepou na dveře i na Podbořansku

Jan Vnouček 2011-11-26 00:24:00

Podbořansko – Na mnoha náměstích a návsích v našem regionu se brzy slavnostně rozsvítí vánoční stromy a počne se adventní čas. Pro někoho tím odstartuje honička po hypermarketech. Ti, kteří se ale nenechají strhnout předvánoční nákupní horečkou, mohou prožít klidný sváteční měsíc. Ať už v křesťanském rozjímání nebo v láskyplném kruhu své rodiny.

Že jsou Vánoce za dveřmi, nám připomenou už v sobotu 26. listopadu například v Brodech, kde si v 17 hodin rozsvítí svůj vánoční strom, a v Blšanech, kde dokonce přivítají už Mikuláše s družinou. V blšanském kině zábava pro děti začíná ve 14 hodin. Večer od 19 pak budou dospělí při hudbě a tanci čekat na 1. adventní neděli.
Určitě se jí dočkají, protože v 11 hodin dopoledne se na nádvoří Zámku Krásný Dvůr rozjede bohatý program tradičního Adventního jarmarku. Zazní historické písně a balady, své umění předvede šemířská skupina Equites. Ostrost hřebíků vyzkouší fakír a pro děti zatančí medvěd Jery. A svůj hudební talent předvedou taky chlapci z VÚ Buškovice. Zámecký vánoční jehličnan se rozzáří v 16 hodin, obecní na náměstí v Krásném Dvoře o hoidnu později. Tam čeká na zvědavce i ohňová show.
Souběžně se v 16:30 hodin rozzáří dětská očička nad osvětlenýmstromem v Podbořanech. Koledy zajistí žáci místních škol a Pěvecký sbor Rubín. Nesmí chybět závěrečný ohňostroj. Skoro ve stejný čas si začátek Adventu připomene i  Vroutek. Jeho strom zasvítí v 17 hodin za zpěvu sboru Václav z Čisté.
Až na pondělí 28. listopadu si tuhle slavnostní chvíli nechali v Petrohradě. V areálu místní základní školy si od 17 hodin zabečí živý betlém a bude se soutěžit o nejdobřejší vánočku. A vánoční smrček se samozřejmě taky nenechá zahanbit. Kryry a Nepomyšl si vlastní sváteční jarmarky nechaly až na další sobotu. Ale o nich až příště…

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video