Odbojáři, psi, kočárky a lyže zaplatí stejně

Veronika Salášková 2011-12-01 00:12:00

Žatec – Nový ceník jízdného pro žateckou městskou hromadnou dopravu schvalovali v minulém týdnu místní radní. Jednalo se však pouze o technickou úpravu. Cena jízdného totiž zůstává stejná. „Nový ceník jízdného byl schválen z důvodu návaznosti na cenový výměr Ministerstva financí, kdy bylo potřeba upravit poskytované slevy cestujícím a přesně určit datum, kdy je na jednotlivé slevy nárok. Jedná se tedy pouze o technickou úpravu, která se netýká žádného zvýšení jízdného,“ vysvětlil Jiří Dobruský, vedoucí odboru dopravy.

Obyčejné jízdné vyjde v autobusu cestujícího na 7 korun, děti od 6 do 15 let a seniory nad 60 let 4 koruny. Účastníci odboje, členové konfederace politických vězňů a držitelé Jánského plakety 1 zaplatí jen 3 koruny, na stejnou částku přijde přeprava dětského kočárku, psa, rozměrnějšího zavazadla či lyží. Jízdenky mohou zaplatit buď přímo, nebo čipovou kartou. Bezplatně se MHD mohou přepravovat děti do šesti let a senioři nad 70 let, držitelé ZTP, ZTP/P a osoba či pes, kteří je doprovází. Měsíční plná časová jízdenka vyjde na 240 Kč, děti od 6 do 15 za měsíc zaplatí 120 korun stejně jako studenti do 26 let. Čtvrtletní časová jízdenka pak vyjde na 680 korun.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video