Budou na jaře nové lampy?

Jan Vnouček 2011-12-11 00:00:00

Blšany, Soběchleby – Část pouličních lamp v Soběchlebech se na jaře dočká renovace. Usiluje o to Městský úřad v Blšanech, který co nevidět na tuto investiční akci vypíše výběrové řízení.  Musí spěchat, protože v Soběchlebech již začala rekonstrukce vedení nízkého elektrického napětí. Firma Elektromontáže Radovesice ho tam pro ČEZ Distribuce začala pokládat pod zem.

A protože město Blšany počítalo, že obnovu veřejného osvětelní, včetně rozvodů, ve své spádové obci provede současně s touto operací, aby ušetřila finance za výkopy, zažádal blšanský starosta Petr Bukáček  investora o prodloužení termínu dokončení z 30. března na 30. květen. „Bohužel nám předem nikdo neoznámil termín, kdy ČEZ s pokládkou do země začne. Proto jsem zažádal o pozdější dokončení, abychom si stihli vyřídit dotaci, protože kraj pro nás použitelný titul vypíše až v lednu,“ vysvětlil svůj krok Bukáček.
Investice je rozpočtována na příští rok, měla by přijít na  565 tisíc Kč, apočítá s výměnou stožárů a lamp  a pokládkou rozvodů do země. Pokud se provede souběžně s pracemi ČEZ, ušetří město 150 tisíc Kč.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video