Dva starostové na radnici

Jan Vnouček 2011-12-15 00:07:00

Podbořany, Žatec – Bývalý žatecký starosta Erich Knoblauch se stane novým vedoucím odboru místního hospodářství a školství MěÚ Podbořany. Nahradí tak dosavadního šéfa tohoto odboru Josefa Zernera, který v červnu odchází do důchodu. Rozhodli o tom radní města, když ho vybrali z  třinácti účastníků přihlášených do výběrového řízení. Podle informací podbořanského starosty Radka Reindla má na své nové místo nastoupit od 1. ledna s šestiměsíční zkušební lhůtou. Během ní se seznámí s chodem odboru a převezme agendu svého předchůdce.

„Ze všech kandidátů jen dva měli  přehled o čem řízení tohoto odboru je, o školství, grantech, smlouvách. Druhým byla  naše současná zaměstnankyně paní Chojková, která ale ve finále z výběrového řízení odstoupila, takže  rozhodování bylo celkem jednoduché. Pan Knoblauch jako bývalý ředitel školy má přehled o školských zákonech, což u pohovoru kvalitně prokázal, a jako bývalý starosta má zase přehled o fungování komunálu. Slibujeme si od něj, že chod odboru mírně řečeno zlepší,“ zdůvodnil volbu Reindl.
Knoblauch v minulosti působil jako učitel a krátce i jako ředitel v Základní umělecké škole. V letech 2006 až 2010 vykonával v největším okresním městě funkci starosty. Jeho působení na tomto postu ale pod chmelovým majákem dodnes budí emoce. Sympatie veřejnosti ztratil především incidentem, o kterém referovala i celostátní média. V roce 2008 byl přistižen u svého nabouraného auta s alkoholem v krvi. Jeho pověsti velmi ublížil fakt, že nepřiznal vinu a obhajoval se, že vůz řídila tzv. osoba blízká. Tu však odmítl jmenovat. Později ztratil i důvěru místní organizace ODS, ze které nakonec vystoupil. Kritici jeho politické kariéry mu také vyčítají, že jen tři dny před svým odchodem z radnice podepsal smlouvu na rekonstrukci žateckého koupaliště za částku převyšující 170 milionů Kč. Přes protesty veřejnosti a některých  zastupitelů nenechal tento zásadní krok na svého nástupce. V posledních komunálních volbách nebyl již Erich Knoblauch do žateckého zastupitelstva zvolen.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video