Loučili se s Matýskem, vítali Lízinku

Veronika Salášková 2011-12-15 00:09:00

Tuchořice – Tuchořičtí dobrovolní hasiči přivítali v pátek 2. prosince nové výjezdové vozidlo a zároveň se rozloučili s tím starým. Oslavovali ale také novou podobu své zbrojnice. Starosta Tuchořic Ladislav Kubiska poděkoval všem hasičům a místním za práce, které na rekonstrukci požární zbrojnice a vybavení vozidla provedli. Práce na zbrojnici začaly 6. září a během následujících 3 měsíců si vyžádali asi 21 dní. 

Obec na její rekonstrukci přispěla 150 tisíci korun, za které se zde kompletně opravily stropy a nadezdily se, daly nové trámy a izolace a také se udělaly nové rozvody elektřiny a vzduchu. Zbrojnice dostala také nová vrata. Na závěr přišly nové omítky, malování a natření podlah ale hasiči plánují až na jaro.
Původní vozidlo Škoda 706 RTH nazývané Matýsek do Tuchořic přišlo asi v roce 1967. Novou Karosu Liaz 101 CAS 25 zařadili do výjezdu od pátku 25. listopadu. Do vozidla, které získali od profesionálních hasičů ze Žatce, ještě museli předtím namontovat úchyty jednotlivých agregátů, nové koše na hadice a dodat musí ještě nové dýchací přístroje.
„Nové vozidlo má jak vyšší kapacitu, tak kvalitu. Určitě to naši jednotku posunulo o stupeň výš,“ řekl velitel JSDH Tuchořice Jirka Potužák. Do Liazky se vejde 7 lidí a řidič, kdežto do starého pouze šest lid celkem. Lízinku Tuchořičtí pokřtili už v neděli 4. prosince, kdy s ní vyjeli na technickou pomoc, aby odstranili zlomenou větev, která mezi obcemi Liběšice a Klůček nebezpečně zasahovala do silnice.
V letošním roce zatím Tuchořičtí hasiči absolvovali 33 výjezdů. Celá jednatka SDH Tuchořice má asi čtyřicet členů, výjezdová jednotka dvacet. Od 1. července loňského roku  je zařazena v kategorii JPO-II. Požární ochranu zabezpečuje také pro obce Lipno, Liběšice, Deštnice a Zálužice.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video