Miliony pro místostarostu a zastupitele obci ušetří

Jan Vnouček 2011-12-16 00:32:00

Nepomyšl – Městys Nepomyšl se pustil do 2. etapy přestavby budovy bývalé školy na multifunkční centrum. Minulý týden vyhodnotil hned tři výběrová řízení na rekonstrukci interiérů a technických rozvodů v celkové výši skoro 8 milionů Kč. Ve všech třech nabídly nejnižší cenu firmy z našeho regionu. Vyběrové řízení na vnitřní stavební práce vyhrála stavební firma Bartuška z Petrohradu s nejnižší nabídnutou cenou 5, 3 miliónu Kč. Až za ní skončili jesenická Drops Group s 6,2 milióny, VB Group Building z Podbořan s 6,8 milióny a Jiří Chobot z Krásného Dvora se skoro 8 milióny korun.

Zdravotně technickou instalaci v budově neboli zřízení vnitřní kanalizace, vnitřního vodovodu a vnitřního plynovodu, včetně ústředního topení, zrealizuje firma Jaroslav Vávra z Nepomyšle. Nabídla nejnižší cenu 1,56 miliónu Kč a těsně porazila Josefa Gančíka z Prahy (1,7 miliónu) a Dušana Mušuta z Mostu (1,73 miliónu).
Třetí  zakázku na provedení elektrointalace získala s nabídkovou cenou 1,3 miliónu Kč firma Jaroslav Bláha z Kryr. Václav Vít z Čisté s 1,45 miliónu a Petr Šajner z Rakovníka s 1,5 miliónu byli dražší.
Vítězové prvních dvou výběrových řízení jsou domácí. Pavel Bartuška je dokonce neuvolněným místostarostou Nepomyšle a Jaroslav Vávra zasedá v jeho zastupitelstvu. Podle zápisu ani jeden v této věci v souladu se zákonem o střetu zájmu v zastupitelstvu nehlasoval. Přesto už jen skutečnost, že získali obecní zakázku může nahrávat různým spekulacím.
„Jo, už jsem to taky zaslechl, že jim to tady přihráváme. Ale nabídli nejnižší cenu a protože jiná kritéria nebyla, tak vyhráli. A aby nikdo neříkal, že tu děláme nějaké čachry, tak chci říct, ž e i díky jejich velmi nízkým nabídkám ušetříme 3 milióny. Podle předběžného rozpočtu tyhle tři zakázky totiž měly přijít na 11 miliónů, a stáhlo se to na osm,“ rozhořčil se nad možným podezřením starosta Josef Lněníček.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video