Babi, potřebuji půjčit. A úspory jsou pryč

Redakce 2011-12-17 00:17:00

Podbořany, Žatec – Dva obdobné případy řeší v těchto dnech Policie ČR. Pachatelé v obou případech použili stejný trik, který jim vyšel. Okradli tak důvěřivé seniory celkem o více než 70 tisíc Kč. Nejprve přišla o desítky tisíc korun 82letá paní z Podbořan. Peníze z ní vylákali dosud neznámí podvodníci, kteří důvěřivou seniorku obelstili pod záminkou smyšlené legendy. Poškozené ve středu odpoledne zavolal jeden z pachatelů do jejího bydliště na pevnou linku a představil se jako její vnuk.

V rozhovoru s poškozenou uváděl takové údaje, že neměla důvod pochybovat o pravosti telefonátu. Uvedl, že za ní posílá jistou ženu, po které mu má seniorka poslat peníze. V uvedenou dobu se opravdu u poškozené žena přihlásila pod smluveným heslem. Důvěřivá seniorka jí tedy předala 31 000 Kč, načež žena odešla. Několik dní poté, když okradená paní opravdu se svým vnukem hovořila, vyšlo najevo, že byla okradena podvodníky.
Stejný scénář použili neznámí pachatelé i na seniorku v Žatci. A opět byli úspěšní. Telefonicky ji kontaktoval neznámý muž a taktéž se představil jako její vnuk a během hovoru jí řekl, že potřebuje nutně půjčit 40 000 Kč. Jelikož jí mužský hlas připomínal vnuka nabyla dojmu, že mluví s ním, a tak mu řekla, že mu uvedenou částku půjčí. Na to jí řekl, že si pro peníze pošle svojí kolegyni, jelikož má jednání, ze kterého nemůže odejít. Proto poškozená vzala finanční hotovost 40 000 Kč a šla ven před dům. Po chvilce k ní přišla nějaká slečna, řekla jí heslo Gusta a ona jí předala peníze. Když přišla domů, tak jí opět volal ten samý mužský hlas a řekl jí, že peníze má a že se jí ozve. Protože se jí ovšem neozval, tak zatelefonovala svému vnukovi a když se ho zeptala na peníze, tak jí řekl, že o ničem neví. Proto došla k závěru, že byla podvedena neznámým mužem.
„Policisté na obou případech intenzívně pracují, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu,“ sdělil okresní policejní mluvčí Tomáš Krupička.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video