Otevření porodnice v nedohlednu

Hedvika Mašková 2018-12-13 13:18:23

Uzavřena je od května, nemocnici chybí lékaři

Žatec (hf) Již od května tohoto roku je z důvodu nedostatku lékařů uzavřené oddělení porodnice Nemocnice Žatec. V září se předpokládalo jeho otevření, ke kterému však nedošlo. Nyní nelze odhadnout, kdy by k němu mělo dojít. Stále je totiž zájem o lékaře, zejména o porodníka.

Provoz dětského oddělení a oddělení porodnice Nemocnice Žatec se pro nedostatek lékařů dočasně uzavřelo již začátkem května. Od září nastoupil na dětské oddělení nový primář MUDr. Jiří Biolek, který před tím působil dlouhou dobu jako primář dětského oddělení v Nemocnici Most. Oddělení začalo fungovat pouze v ambulantním provozu a to od pátku do neděle od 7 do 15 hodin. Lékaři provádějí akutní ošetření dětských pacientů, odběry a konzultaci. Otevřena je též každou středu a čtvrtek nefrologická ambulance.

Porodnice v Žatci, která byla vždy mezi rodičkami vyhledávanou a chválenou, je však stále zavřená. ,,Stále nám chybí personál. Výhled nejsme schopni odhadnout. Žádného vážného zájemce o práci gynekologa-porodníka v současné době nemáme. Místo stále nabízíme,“ sděluje ředitel nemocnice Jindřich Zetek.

Gynekologická péče funguje v původním rozsahu.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video