Podbořany zbaví bahna místní vodní nádrž

Jan Vnouček 2011-12-28 00:00:00

Podbořany – Vodní nádrž u hasičárny v Podbořanech odbahní firma Šilhánek a syn z Kryr. Inženýrské sítě v lokalitě 26 parcel vybuduje společnost KV-Building Praha. Na základě cenových nabídek o tom rozhodla Rada města Podbořany.

První investiční akce byla vysoutěžena za cca 520 tisíc Kč. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem pět zájemců.  Za nejnižší nabídkou kryrské stavební firmy se umístila společnost Pe-Reza z Citic s cenou 702 tisíc Kč. Přitom nejdražší Vodohospodářské stavby Teplice nabízely 2,34 miliónů Kč. Ačkoliv město bude první měsíce v roce 2012 hospodařit podle rozpočtového provizoria, kdy nejsou povoleny žádné investiční akce, rada doporučila realizovat odbahnění v rámci tohoto provizoria. „Vzhledem k nízké finanční částce se přimlouváme, aby mohla být provedena ještě v zimě. Výherce výběrového řízen, firma Šilhánek, by nádrž chtěla vypustit v zimních měsících, nechat vymrznout a hned v únoru ji vyčistit,“ vysvětlil postoj radních starosta Radek Reindl.
To druhá investice vyjde podstatně dráž. Firma KV-Building se stala vítězem výběrového řízení, jehož se účastnilo 11 uchazečů, s nabídkou 10,5 miliónu. Zakázku získala ale pouze tím, že rada na základě doporučení komise pro otvírání a hodnocení nabídek ze soutěže vyloučila společnost Rent-House z Prahy, ačkoliv nabídla nejnižší cenu 9,89 miliónu Kč. Nesplnila totiž zadávací podmínky. „Bohužel jsme ji museli vyloučit, i když byla nejlevnější. Firma ale neměla na všechny činnosti autorizaci a nedodala seznam všech subdodavatelů, kteří to pro ní měli dělat,“ osvětlil toto rozhodnutí podbořanský místostarosta Karel Honzl.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video