Certifikáty a ceny vítězům předány. Ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří se loučí

Hedvika Mašková 2019-01-17 17:30:00

Ředitelka Libuše Novotná Pokorná z Destinační agentury Dolní Poohří naposledy předala certifikáty značky ,,Poohří regionální produkt“ a ceny vítězům fotografické soutěže ,,Poohří vaším objektivem“. Vše se odehrálo ve vestibulu Restaurace U Orloje v Chrámu chmele a piva v Žatci, kde budou dvě fotografie od každého autora vystaveny až do letošního jara.

Destinační agentura Dolní Poohří prodloužila na konci minulého roku celkem šest certifikátů a udělila sedm nových. ,,Certifikáty udělujeme dvakrát do roka. Vždy děláme jarní a podzimní výzvu. Nejedeme na kvantitu, nýbrž na kvalitu,“ zmínila během předávání bývalá ředitelka agentury Libuše Novotná Pokorná.

Certifikát na dobu dalších tří let byl prodloužen zástupcům Chmelařského muzea v Žatci na jejich jedinečný zážitek – prohlídku chmelařského muzea. Dalším prodloužený certifikát byl rovněž na zážitek, a to zástupcům sdružení Naše Radonicko, které organizují certifikované Radonické májové slavnosti, které se konají v Radonicích vždy 1. května. ,,Jsem moc ráda, že mohu tento certifikát prodloužit, protože zážitek opravdu stojí za to,“ podotkla Libuše Novotná Pokorná. Certifikát na značku ,,Poohří regionální produkt“ byl prodloužen také Petrovi Růžičkovi, a to na jeho grafické veduty Ústeckého a Karlovarského kraje. Stejně tak sládkovi Radkovi Tarabovi, který vaří Pivo ZLoun. Dalším prodloužený certifikát patřil opět výrobkům – létajícím kamenům a výrobkům z opuky – které vytváří Miloš Hrubý se svou manželkou. Produkty Eiwan atelieru jsou často dostupné na fler trzích, jarmarcích i adventních trzích. ,,Produkty manželů Hrubých jsou rovněž zcela jedinečné, protože opuku nikde pořádně nenajdete nežli na zdejším území,“ připomenula tehdejší ředitelka destinační agentury. Poslední prodloužení certifikátu si zasloužil místní Chrám chmele a piva, a to ihned dvojité. Jednak byl prodloužen zážitek – prohlídková trasa na Chrámu chmele a piva, a poté výrobky – chrámové pivo jakéhokoli druhu.

Jako nově certifikovaní jsou lenešické uzeniny z Řeznictví u Vincíků, hořčice Senf z Břvan, kynutý knedlík od pana Halámka z Petrohradu, mléčné výrobky manželů Marešových z Farmy Létající koza ve Břvanech a také čeradický zdobený perník od manželů Štěpánových. Nově certifikované byly také zážitky, a to Galerie amatérské fotografie – Galerie U Plazíka v Peruci, kterou vede Miroslav Blažek. ,,Galerie je sice malého rázu, nicméně počet akcí a její trvanlivost je věčná,“ zdůraznila během předání certifikátu Libuše Pokorná Novotná. Posledním sedmý předaný certifikát patřil Divadlu VeTři z Počerad a jejich představení Prevence tak trochu jinak.

Po předání certifikátu se již mohlo přejít k vyhlašování vítězů fotografické soutěže. ,,Musím zmínit poděkování všem fotografům a těm, kteří se certifikovali se svým zážitkem nebo výrobkem. Fotografie jsou dokonalé a já se těším na vyhodnocení celé soutěže. Kalendář, který díky vám, stejně jako v loňském roce, vznikl, je opět krásný. Pokračujte ve své činnosti dál a foťte Dolní Poohří,“ zhostil se úvodního slova předseda správní rady a zároveň místostarosta Žatce Jaroslav Špička.

,,Stejně jako v loňském roce i letos podotýkám, že vyhodnocování fotografické soutěže je strašně, ale strašně náročné. Všichni máte úžasné oko. Vidíte to, co by možná ani člověk neviděl nebo to nevnímá. Já vám velice děkuji, že jste se přihlásili,“ pokračovala Libuše Novotná Pokorná.

Do fotografické soutěže se přihlásilo celkem devatenáct dospělých a dvě děti. Dohromady se sešlo zhruba 180 fotografií, ze kterých pochopitelně nebylo vůbec jednoduché vybrat ty vítězné. Komise, která zaslané fotky posuzovala, byla složená grafika, kameramana a režiséra i hudebního producenta.

V dětské i dospělé kategorii bylo rozhodnuto o pěti nejlepších. U dětí to bylo jednodušší. Obě děvčata, která do soutěže zaslala své fotografie, byla odměněna. Byly jimi druhá Tereza Dlouhá a první Maruška Volaříková.

V kategorii náročnější na posuzování se na pátém místě umístil s fotografií Želina Petr Kozelek, na čtvrtém místě se snímkem Solitér Věra Drápalová, na bednu na třetí místo vystoupal amatérský fotograf Ondřej z EKOzámečku se svou fotkou 500 let paměti místa, druhé místo nemohla obsadit jiná fotografie nežli ta s naprosto typickým symbolem pro Žatecko – snímek ,,Zelené zlato“ od Jiřího Kašpara a na prvním místě se umístil Martin Matajzik s fotografií Rybářská loď na břehu Nechranické přehrady.

Vždy dvě fotografie od každého autora jsou vystaveny v předsálí Restaurace U Orloje a měly by zde zůstat až do jara. Zároveň nechala Destinační agentura Dolní Poohří vyrobit kalendář s vybranými fotografiemi, který je dostupný v infocentrech v Žatci, Lounech, Kadani, Podbořanech i v Klášterci nad Ohří.

,,Víme, že máme v republice velké množství sběratelů kapesních kalendáříků, provedli jsme proto ještě lehký výběr některých fotografií a z těch malé kalendáříky vytvořili,“ dodala Libuše Novotná Pokorná, která se na závěr se všemi rovněž rozloučila: ,,Mě v tuhle chvíli patří vám všem velké poděkování. Já věřím, že se fotografická soutěž uskuteční i v příštím roce. Moje činnost pro Dolní Poohří v tuto chvíli v letošním roce končí. Vyhlašování certifikátů i fotografické soutěže bude již v novém roce vyhlašovat nový pan ředitel. Všem ještě jednou děkuji za spolupráci, účast a podporu Dolního Poohří a de facto i za fotografie, kterými si můžeme zlepšit naší fotobanku, kterou používáme do propagačních materiálů, které lze najít na všech zámcích, hradech, infocentrech a dalších místech.“


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video