Město žádá o dotaci na opravu Svatováclavské ulice

Hedvika Mašková 2019-01-27 16:00:00

Město Žatec žádá o dotaci Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, a to na rekonstrukci povrchu komunikace Svatováclavské ulice. Podle projektové dokumentace by oprava měla stát kolem osmi milionů korun. S pracemi by se však mělo začít až v druhé polovině roku. Před tím se totiž ještě musí stihnout oprava Nákladní ulice.

,,Zavčasu dáváme informaci, že řidiči a obyvatelé budou muset počítat s tím, že bude objízdná trasa při rekonstrukci Nákladní ulice a poté při opravě Svatováclavské ulice. Bez omezení se žádná oprava dělat nedá. Pokud chceme mít něco v pořádku, tak s sebou staveniště nesou i další úskalí,“ vysvětluje starostka města Zdeňka Hamousová.

Oprava Svatováclavské ulice bude koordinována s rekonstrukcí Nákladní ulice, aby nedošlo ve stejnou dobu k uzavírce obou důležitých městských komunikací. Při uzavření Nákladní ulice v době oprav bude totiž ulice Svatováclavská sloužit jako objízdná trasa.

Město počítá, že dotaci na opravu Svatováclavské ulice získá. ,,Když máme dobře zpracovaný projekt, býváme vždy úspěšnými žadateli,“ říká na závěr Zdeňka Hamousová.


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video