Slabý výlov ale dobrá práce v hasičárně

Jan Vnouček 2012-01-09 17:30:00

Podbořany – Tuny bahna, nepočítaně odpadků, dva metráky tzv. bílé ryby, pět kaprů, pět línů a jeden úhoř. To je chabý výsledek výlovu podbořanské požární nádrže, tzv. Hasičárny, který proběhl v sobotu. Ačkoliv hlavním cílem bylo vyčerpat ze zanesené nádrže vodu, aby mohla být přes zimu odbahněna, měl být výlov zlatým hřebem vypouštění. Proto se mnozí občané města sešli na břehu, aby se přesvědčili, co se v kalné vodě skrývá. Brzy se ale ukázalo, že počet zúčastněných rybářů převyšuje počet vylovených ušlechtilých ryb.

„Před čtyřmi lety jsme sem s kamarádem nasadili asi 400 kaprů a taky tu vždycky byli úhoři. Chtěli jsme, aby si tu lidi mohli zarybařit, ale ve stylu chyť a pusť. Bohužel sem hodně chodili pytláci, tak uvidíme, co tu zbylo,“ živil ještě před začátkem výlovu malou naději podbořanský starosta Radek Reindl, sám vášnivý rybář. „To vypadá jak v tom filmu Smrt krásných srnců, kde byl v celém rybníku jen jeden kapr,“ nevěřil později svým očím tajemník MěÚ Martin Gutzer, který se také přijel podívat. Výsledek celé akce sečetl na prstech jedné ruky zástupce hospodáře místního rybářského svazu Karel Buleca. „Chodily tam chytat celé Podbořany, tak se asi není čemu divit,“ okomentoval to.
Ale ani tato skutečnost nemohla zkalit dobrý dojem nad prací podbořanských dobrovolných hasičů, kteří vodu po tři dny čerpali, a členů místní organizace Českého rybářského svazu, kteří provedli výlov.
Vodní nádrž u hasičské zbrojnice v Podbořanech, která se naposledy čistila před 40 lety, odbahní za zhruba 520 tisíc Kč firma Šilhánek a syn z Kryr. Hotovo by měla mít do konce března.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video