Myslivci vyprávěli, jak chránit přírodu

2019-02-17 05:14:00

Louny (pet) Sýkorky, vrabci, špačci, krmítka se semínky slunečnic nebo tukové koule. Jak se starat o ptáčky v tomto zimním období se seznamují děti v Mateřské škola Šafaříkova v Lounech. Na vycházkách děti pozorují a učí se pojmenovat ptáčky na větvích stromů, v křovinách a ve sněhu pak hledají jejich stopy a poslouchají zvuky.

Malý Šimon překvapil učitelky s otázkou: „A co zvířátka v lese? Kdo se o ně v zimě stará?“ „Tato otázka dala podnět k tomu, abychom pro děti vytvořily nějaké zajímavé dopoledne s odpovědí na Šimonovu otázku. Napadlo nás, že pozveme do školky někoho, kdo o životě lesních zvířátek v zimě ví hodně. A tak jsme pozvali na dopolední povídání si s dětmi a hry dva myslivce z obce Raná,“ popsala nám nápad učitelka z lounské školky Alena Petuellyová.

Ti pozvání přijali a nepřijeli s prázdnou. Přivezli s sebou vycpané hlavy lesních zvířat, o kterých se děti mnohé dozvěděly a mohly si je i osahat a pozorovat zblízka ve skutečných velikostech. Nebo pomocí různých vábniček hádat zvuky zvířátek. Myslivci zaujatě dětem vyprávěli o své lásce k přírodě, jak se správně chovat v lese, jak přírodu chránit a pomáhat zvířátkům v zimě. Zajímavé vyprávění o přírodě děti vtáhlo do děje a bylo to dopoledne plné otázek a odpovědí.

Beseda s myslivci byl dobrý nápad. Budeme se těšit na příští rok, kdy se s námi zase podělí o nové zážitky z přírody. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video