„Kluk v akci” vařil v tušimické elektrárně

2019-02-25 08:10:00

TUŠIMICE (otys) — Pomalu pečená vepřová panenka v česneku a petrželce s hráškovým pyré, majoránkovou omáčkou a restovaným fenyklem. Na toto výběrové jídlo stála ve středu 13. února v jídelně Elektrárny Tušimice dlouhá fronta jak kmenových zaměstnanců ČEZ, tak i z dodavatelských firem. Rovných sto porcí v tamní kuchyni totiž připravil spolumajitel a executive chef restaurace Chateau St. Havel v Praze, člen Pražského kulinářského týmu a protagonista kulinářské televizní show Kluci v akci Ondřej Slanina.

„Spolupracuji se společností, mezi jejíž zákazníky v oblasti stravovacích služeb patří i Skupina ČEZ. Proto jsem již vařil pro zaměstnance jaderných elekráren v Dukovanech a Temelíně. Elektrárna Tušimice je pak moji vůbec první uhelkou v životě, do jejíž závodní kuchyně jsem zavítal. Snažil jsem se přitom uvařit něco jiného, než na co jsou lidé zvyklí.

Prostě udělat jim radost jednoduchou a hlavně chutnou minutkou,“ uvedl Ondřej Slanina během servírování jednotlivých porcí. Jak dodal, v Tušimicích se mu vařilo perfektně. „Mají tu hezkou kuchyň a vynikající paní vedoucí, s níž se mi velmi dobře spolupracovalo.“ Příprava pomalu pečené vepřové panenky v česneku a petrželce s hráškovým pyré, majoránkovou omáčkou a restovaným fenyklem zabrala kuchaři zhruba tři hodiny. „V šest jsem začal a v devět bylo hotovo. Šel jsem do toho hned od začátku naplno a jediné, co by mě mohlo zastavit, by bylo, kdyby vypnuli proud,“ narážel s úsměvem na své dočasné elektrárenské působiště. Celkem připravil 100 porcí, po nichž se doslova jen zaprášilo. Ještě nebylo ani pověstných za pět minut dvanáct, když mu zbýval na rozporcování poslední plech s upečenou panenkou a krátce po poledni se museli strávníci spokojit už jen s běžnou denní závodní klasikou, například štěpánskou hovězí pečení, pečenou kuřecí roládou či těstovinovým salátem s balkánským sýrem.

Ondřej Slanina je další českou kuchařskou celebritou, která zavítala do závodní kuchyně Elektrárny Tušimice. Během loňského května zde nejen pro zaměstnance ČEZ připravil kapitán Národního týmů kuchařů a cukrářů ČR a Master chef společnosti Compass Group Czech Republic a Slovakia Jan Horký devadesát porcí „autorské“ ve vakuu pečené vepřové panenky s omáčkou z choriza a s pyré z brambor a hrášku s lehce posypanou smaženou karotkou.

Foto: Ondřej Slanina a jeho pomalu pečená vepřová panenka s hráškovým pyré. Foto: Ota SCHNEPP

Komentáře

Nabídky práce

Kurátor Chmelařského muzea - Chmelařství, družstvo Žatec

Náplň práce: průvodcovské služby s komentovanými prohlídkami * zpracování účetních dokladů (evidence skladu, pokladny apod.) * účast na veletrzích cestovního ruchu a kulturních akcích ve městě * aktualizace webových stránek muzea a fb * obnova a realizace expozic muzea. Požadujeme: SŠ vzdělání zakončené maturitou * dobré komunikační dovednosti * základní znalost AJ * znalost NJ výhodou * praxe v cestovním ruchu výhodou * samostatnost, ochota učit se novým věcem. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


Operátor CNC mechatronického soustruhu, obráběč kovů

Náplň práce: obsluha a programování CNC obráběcího centra (soustruhu) * stanovení obráběcích parametrů a sestavení nástrojů a materiálů * kontrola nastavení strojů a kontrola nástrojů, kontrola průběhu práce během výrobního procesu * provádění kontrolního měření vyráběných součástek pomocí různých měřících a zkušebních přístrojů. Požadujeme: SŠ/SOU vzdělání - technické strojní * znalost řídícího systému Fagor * znalost čtení technických výkresů * schopnost samostatně určit technologický postup soustružení a zvolit potřebné nástroje a materiály. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


Strojní zámečník - Chmelařství, družstvo Žatec

Náplň práce: výroba a montáž česacích linek * zámečnické a svářečské práce. Požadavky: SOU/SŠ vzdělání technické * svářečský kurz na kyslíko-acetylenové svářování plamenem * svářečský průkaz na svařování elektrickým obloukem v ochranné atmosféře. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video