Pohádková knížka je na světě

Alla Želinská 2019-03-01 16:27:00

Dejmalka. Pohádky a pověsti z kraje pod Čertovkou. To je název nové knížky výtvarnice a spisovatelky z Lubence Kristiny Folprechtové. Kniha spatřila světlo světa v únoru a milovníci kouzelných příběhů a laskavého, záhadného i bouřlivého vyprávění se mají opravdu na co těšit.

Kniha pohádek je volně prodejná v obchůdku firmy Skloart v Lubenci, později, až začne turistická sezóna, ji budete moci pořídit také v kostele sv. Jiljí v Libyni. Prodejní cena je 200 korun a její koupí pomůžete zafinancovat další opravy kostela.

Kniha vznikala několik let, je hojně ilustrovaná jedinečnými obrázky autorky a má 170 stran. Je vhodná jako dárek nebo pro děti, když budou zkoumat náš region. V knize je i ručně malovaná mapa, kde si mohou lidé najít, kde se který příběh odehrával. Přejeme všem, komu se tato krásná knížka dostane do rukou, příjemné počtení.

„Je to moje třetí knížka pohádek, které jsem si také sama ilustrovala. První vyšla v létě 2007, druhá, Čarozemě aneb čarodějnicí proti své vůli, v roce 2017. Ta první se jmenovala Z kapsáře tetky Dejmalky a napsala jsem ji společně s dcerou Jitkou Kantovou. Jedná se o upravenou sbírku pověstí z Lubence, kde jsem sbírala mezi místními lidmi historky, vztahující se k zajímavým místům v okolí. A protože se zcela vyprodala a je o ni stále zájem, nechala jsem ji vytisknout jako přílohu do své poslední knihy,“ prozradila Kristina Folprechtová. Celou svou tvorbou se snaží mimo jiné pomoci místní ohrožené krajině a jejím památkám, zejména obnově kostela sv. Jiljí v Libyni.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video