Technické služby se možná kvůli koupališti změní z příspěvkové organizace na obchodní společnost.

Veronika Salášková 2012-01-18 00:18:00

Žatec – Přerod v obchodní společnost možná zažije příspěvková organizace Technické služby Žatce. Rada města tuto změnu navrhuje kvůli možnosti daňového zvýhodnění zejména kvůli správě a provozování koupaliště. Mohlo by se tak na DPH ušetřit několik milionů korun za rok. Záleží ovšem na zastupitelstvu, zda tuto změnu odhlasuje.

Rada města doporučuje zastupitelstvu, aby schválilo založení obchodní společnosti Technická správa města Žatec s. r. o.  Tato změna na obchodní společnost by měla nastat od 1. dubna 2012. Hlavním důvodem je určité daňové zvýhodnění. Technická správa jako organizace s. r. o. by jej měla ve vztahu ke správě a provozování koupaliště v Žatci. Město má totiž oproti obchodním společnostem jinou sazbu DPH. Daňová výhodnost by v případě koupaliště mohla být v řádu až několika milionů korun na dani z přidané hodnoty.
„Koupaliště určitě bude tvořit pod-statnou část výdajů města. V příštím roce se počítá se sumou pěti milionů korun, která je na jeho provoz z rozpočtu vyčleněna,“ sdělil místostarosta Jan Novotný.
V prvním roce bude provoz celého koupaliště zkušební. O tom pronajmout koupaliště někomu k provozování, město zatím neuvažuje. „Určitě nechceme tak velkou investici a významnou stavbu hned na začátku dávat někomu do správy,“ vysvětlil Novotný.
Do budoucna ovšem tuto možnost nevyloučil. „Nechci jednoznačně vyloučit, že se o tom někdy v budoucnu, například vzhledem k provozním nákladům, nebude uvažovat. Rozhodně ale ne hned v prvním roce jeho provozu. V něm se o něj budou stoprocentně starat Technické služby města, nebo Technická správa, pokud její založení zastupitelstvo schválí,“ dodal místostarosta.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video