Čtenářka: Houby ušetřím!

Redakce 2012-01-23 00:15:00

Okres Louny – Přečetla jsem si článek na Vašem webu z 18.12., jak nově ušetřím na jízdném. Nedalo mi to a musím se s Vámi podělit o své zkušenosti z dojíždění na trase Ročov – Louny a zpět, neboť jsem tímto článkem slušně řečeno velmi rozhořčena.

Jelikož bydlím s dětmi na Břínkově a děti musí denně dojíždět do Loun do školy, tak se mě velmi bolestně dotýká jakákoliv necitelná změna směrem nahoru v otázce jízdného tak i tzv. každoroční úpravy jízdních řádů. Posuďte sami: Před začátkem platnosti nového jízdního řádu a tarifu jsme jezdili do Loun ráno takto: žákovské jízdné 6 Kč, poloviční jízdné 8 Kč, celé jízdné 16 Kč, přičemž autobus odjížděl z Břínkova v 7.02 a přijížděl do Loun cca v 7.20 (tzn. děti pak čekaly před školou 20 minut)!!!
Nyní musíme jezdit takto: žákovské jízdné 9 Kč (o 50% víc), poloviční jízdné 13 Kč (o 60% víc), celé jízdné 26 Kč (cca o 75% víc). Přičemž autobus odjíždí z Břínkova už v 6.48, takže děti jsou v Lounech krátce po sedmé a ještě musí čekat před školou – o další čtvrt hodiny déle než loni!!! A to mi věřte, že v zimě a potmě není žádný med! Zkuste si každý den 40 minut čekat před školou! Představitelům společnosti BUSLINE bych to srdečně přála!
A řeči o tom, že se dá ušetřit s předplacenými jízdenkami, jsou sice krásné, ale kdo by si předplácel takovéto sumy, zvlášť když někteří lidé nejezdí pravidelně. A co ti senioři, co bydlí na vesnicích! Aby se zbláznili nebo se šli pást, když musí jezdit za plné jízdné např. k lékaři nebo na nákupy! Když jedu se svými 2 dětmi v sobotu do Loun nakupovat, tak mě těch 12 km autobusem tam i zpět přijde na 104 Kč (dříve 64)!
Dle Vašeho článku ušetříme na jízdném 35%, dle mých zkušeností si já když potřebuji občas do Loun, připlatím cca 75% a děti na žákovském jízdném denně 50%. (Dříve byly náklady na jízdné do školy cca 480 Kč měsíčně, nyní jsou 720 Kč).
Tak tam proboha nepište, že ušetříme a nebalamuťte lidi. Připadá mi, že společnost BUSLINE chce přijít tímto tahem o zákazníky, aby se linka mohla pro nevytíženost zrušit, neboť nyní i já, jakož i zbytek cestujících zoufale uvažujeme o koupi auta, neboť dojíždění autem je nyní paradoxně levnější!!!
PS: Napsala jsem sedm dopisů odpovědným lidem s apelem pro zlepšení situace a zatím jsem nedostala jedinou odpověď. Marcela Jarolímková, Břínkov

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video