Teréňáci si opět podmanily Bezděkov. Domácí tým převrátil vůz a skončil pod stupni vítězů

Hedvika Mašková 2019-04-24 15:00:00

Tradiční extrémní závody terénních vozů si nenechaly ujít stovky lidí. Odstartovaly již v pátek 12. dubna slavnostním zahájením, kdy byly představeny jednotlivé posádky se svými vozy na náměstí Svobody. Zahajovací show byla plně pod taktovkou Spolku rodáků a přátel města Žatce, ale především jeho hosta Zuzany Bubílkové. Víkendové závody se konaly u rybníka pod Bezděkovem. Kromě českých se zúčastnily také posádky z Maďarska, Slovenska, Běloruska a Polska. Na startu nechyběla domácí posádka Offroad team KLEMO Žatec. Té se však příliš nedařilo. Kvůli velkému počtu trestných bodů skončila ve své kategorii těsně pod stupni vítězů.

Slavnostní zahájení offroad závodů přilákalo na náměstí Svobody malé i velké zvědavce a fanoušky tohoto extrémního motoristického sportu, pro které byl připraven také bohatý doprovodný program. Jelikož se kolem krásných aut točí vždy krásné ženy, vystoupily na náměstí šikovné postoloprtské mažoretky. Návštěvníci rovněž vyslechli v rámci ,,Moto Bubu Show“ několik veselých vyprávění Zuzany Bubílkové, které není motorismus cizí. ,,Dělala jsem v Zákrutě prevenci. Dokonce jsem jezdila i rally. Byla jsem jediná žena mezi muži,“ podotkla Zuzana Bubílková, která nezapomněla vyzpovídat řadu významných hostů, kteří na akci dorazili.

,, My jsme zde před mnoha a mnoha lety jezdili jednu soutěž, která se jmenovala ,,Chmelová šiška“. Byl to motoristický výlet, kterého se účastnilo přes sto posádek. Proto jsme teď mile rádi přivítali spolupráci s týmem Offroad KLEMO Miroslava Kalbáče. Jsme moc rádi, že se Rodáci Žatec můžou zase nadále věnovat motoristickému sportu, který je pro naše nádherné město velkým přínosem,“ zavzpomínal během dne předseda Spolku rodáků a přátel města Žatce Petr Šimáček.

Pak už nic nebránilo příjezdu terénních vozidel na žatecké náměstí, kde začal slavností start vozů z provizorní rampy umístění před radnicí.

Offroadový víkend probíhal v Bezděkově v areálu U rybníka a v sousedním lese v prostorách za závodištěm. Tradiční Offroad Trial nabídl i napínavý boj o místo ve světovém finále v Malajsii. Letos si ho nenechali ukrást manželé Feherovi z Dunajské Stredy.

Na startu závodů nechyběla ani domácí posádka Offroad team KLEMO Žatec Miroslava Kalbáče mladšího a Jana Cabáka. Ti však kvůli převrácení vozu nedojeli trial, za což inkasovali velké množství trestných bodů a na stupních vítězů se neobjevili.

Pro návštěvníky byl, kromě napínavých závodů, připraven doprovodný program, stánky s občerstvením a dětský koutek. Večerem se poté rozezněl rockový koncert.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video