Chomutovsko: Literární noc na pěti místech

Soňa Šímová 2019-05-08 12:14:00

CHOMUTOV (r) — Literární happening Noc literatury se koná pravidelně v předvečer zahájení veletrhu Svět knihy nejen v Praze, ale i v dalších městech České republiky, letos poprvé také v Chomutovské knihovně.

Knihovna na 9. května připravila čtení na místech, která nejsou vždy návštěvníkům přístupná. V 19 hodin budou připraveni předčítači v kapli Božího hrobu a v oratoři kostela sv. Ignáce, ve sklepě pod Špejcharem, na půdě a v ředitelně knihovny. Čtení se budou opakovat vždy po půl hodině tak, aby si všichni mohli poslechnout připravené ukázky na všech pěti místech. Naposledy by měly ukázky zaznít ve 21 hodin.

V kostele sv. Ignáce v kapli Božího hrobu čte z knihy Nový čas (Ida Jessenová, Dánsko) Monika Zwettlerová; v oratoři čte z knihy Expedice — můj milostný příběh (Bea Uusma, Švédsko) Věra Pokorná. Ve sklepení pod Špejcharem čte z knihy Návrátilka (Donatella Di Pietrantonio, Itálie) Kateřina Blažková; na půdě knihovny čte z knihy Tatitatitati (Tamás Jónás, Maďarsko) Maxmilián Ferenc. V ředitelně knihovny bude číst z knihy Osud tažných ptáků (Maarten´t Hart, Holandsko) kdo bude chtít.

Na všech místech se začíná číst současně v 19, 19.30, 20, 20.30 a 21 hodin.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video