Školáci z Chomutova, Radonic a Žatce postavili nejkrásnější ptačí budky

Alla Želinská 2019-05-07 14:32:00

Celkem 222 školních družin z Ústeckého a Libereckého kraje se zúčastnilo soutěže "Stavíme ptačí budky", vyhlášené společností Severočeské vodovody a kanalizace. 222 nových ptačích budek (sýkorníků) nabídne nový domov sýkorkám hnízdícím v české přírodě a pomůže jím vyvést mladé.

Chomutov, Žatec V úterý 7. května na výherce čekalo slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen v obřadní síni Starobylé radnice v Chomutově. Na slavnost byly pozvány tři kolektivy školních družin – ZŠ Petra Bezruče v Žatci, ZŠ a MŠ Radonice a ZŠ Kadaňská v Chomutově. Pozvané děti a paní vychovatelky do poslední chvíle nevěděly, jaké místo je čeká a o to napínavější to bylo. Jak to dopadlo? Prozradíme jen, že děti z družiny školy v Kadaňské ulici v Chomutově s vedoucí vychovatelkou Ditou Nobstovou, z Radonic pod vedením Lady Adamové a Terezka, Andrejka, Majda, Eliška, Kája, Anežka, obě Lucky a Hanička spolu s vychovatelkou Renatou Oberreiterovou postavily tři nejkrásnější ptačí budky ze všech zúčastněných z obou krajů. Více čtěte v našem týdeníku 15. května. 

Fotky z cesty žateckých dětí na vyhlášení a samotné slavnosti na Starobylé radnici přinášíme už dnes.  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video