Kdo zaplatí objízdnou trasu při obnově mostu?

Jan Vnouček 2012-02-02 00:00:00

Podbořany – Kompletní rekonstrukce mostu přes Dolánecký potok v podbořanské Dukelské ulici se blíží. Stavba, která proběhne v rámci opravy silnice II / 224, v březnu dramaticky zkomplikuje dopravu ve středu Podbořan a fakticky je rozdělí na dvě poloviny. Právě proto vedení města jedná se zástupci investora a stavební firmy na zajištění objízdné trasy pro místní občany.  Zavrhlo původní plán, že za své prostředky vystaví provizorní komunikace ve směrech Billa – lahůdkárna a Mariánská ulice. A z důvodu nezařazení investiční akce do rozpočtu  na rok 2012 zrušilo výběrové řízení na zhotovitele těchto dvou jednosměrných zpevněných cest. Ústecký kraj a společnost Herkul by podle radnice měly jejich výstavbu zajistit a financovat.

„Vysoutěžená cena 854 tisíc korun se nám kvůli třem měsícům asi osmiset metrové objížďky zdá nepřiměřená, i když by tu samozřejmě zůstala i do budoucna. Proto jsme vyvolali jednání, na kterých jsme zástupcům kraje a Herkulu předložili naše požadavky . Slíbili nám, že naše požadavky zváží. Dále taky chceme, aby během výstavby nového mostu zřídili pěší lávku, která umožní bezpečný přechod chodců přes potok. Trváme i na co nejkratší době stavebních prací a požadujeme, aby při nich byl umožněn přístup k provozovnám V Tůni a okolí. Aby tamní firmy neměly tříměsíční výpadek. Dále jsme se dohodli, že mimo pracovní dobu stavebníků umožní průjezd křižovatkou Kadaňská – Dukelská. ,“ podělil se o výsledky schůzky místostarosta Karel Honzl. Další jednání, které již do vybudování objízdných tras mělo vnést více světla, proběhlo tento týden.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video