Na světě je smělý projekt moderní přístavby ZUŠ

Alla Želinská 2019-05-17 08:15:00

Přijďte 20. května podrobně se s ním seznámit a diskutovat.

Podbořany - Nové prostory pro koncerty, taneční představení a další kulturní a společenské akce a hlavně navýšení kapacity školy na cca 500 žáků slibuje záměr města nechat postavit novou budovu pro Základní uměleckou školu. Vedle historické budovy ZUŠ, jejíž přízemí projde rekonstrukcí, má navíc vzniknout moderní stavba multifunkčního sálu – minimalistická bílá věž propojená s budovou ZUŠ spojovací lávkou. V nejvyšším podlaží má být multifunkční sál pro 100 až 120 diváků s kruhovým oknem, které nabídne výhled na panorama města a v případě potřeby se zatemní a promění se třeba v kinosál. Autorem projektu je známý architekt Petr Hájek, který byl vyhlášen architektem roku 2018 a k jeho dílům patří např. rozšíření Centra současného umění DOX v Praze, terasy paláce Lucerna či dům Chameleon. Detailní požadavky na dostavbu ZUŠ pro architekta Hájka vypracoval ředitel školy Martin Říhovský. Podle něj a vedení města, které nechalo zpracovat architektonickou studii a nabízí ji k veřejné diskusi, by nová stavba vyřešila nedostatek prostor ve škole a sloužila moderní výuce žáků ZUŠ a kultuře obecně.  

„Touto stavbou dojde k rozšíření míst v Základní umělecké škole. Předložené technické řešení splňuje na více než 95% zadání požadavků školy pro stavbu. Její realizací se umožní dalším cca 190 žákům docházet do ZUŠ a vzdělávat se v uměleckých oborech bez nutnosti dojíždět do okolních měst. V případě realizace další etapy rekonstrukce historické budovy dojde k navýšení kapacity školy celkem o 80 míst pro žáky umělecké školy. Zájem ze strany rodičů a žáků již je a čeká se na schválení tohoto návrhu,“ říká vedoucí odboru investic Milan Ohanka. V pondělí 20. května v 17 hodin záměr bude veřejně představen ve velké zasedací místnosti Městského úřadu i s účastí architekta Petra Hájka a vedení města a ZUŠ Podbořany.

Projekt moderní přístavby ZUŠ mnohé překvapil, někomu „vyrazil dech“, někoho nadchnul, někomu se „nezamlouvá“. Vyjádřit svůj názor, připomínky k novému projektu můžete právě v pondělí v podvečer na podbořanské radnici.  

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video