Na zámku v Krásném Dvoře už vymýšlí novou sezónu

Jan Vnouček 2012-02-06 00:00:00

Krásný Dvůr – Sotva opadla novoroční atmosféra, začali na zámku v Krásné Dvoře plánovat program na následujících dvanáct měsíců.  Během léta na nádvoří budou opět hrát ochotnická divadla a na podzim proběhnou ve velkém sále koncerty klasické hudby. Stěžejní kulturní akcí, tak jako loni, by ale mělo být Letní romantické ladění. V kalendáři je mu předběžně vyhrazen 21. červenec. V loňském roce sklidilo u publika velký úspěch v režii manželů Parohových po názvem Koňská show. Letošní scénář je teprve v jednání. 

„S Parohovými a paní kastelánkou jsme se bavili o několika variantách, podle počasí a podle získaných financí. My jako obec jsem loni dali 5 tisíc, letos je v návrhu příspěvek 10 tisíc. Uvidíme, kolik dá kraj  a podaří se sehnat z dotací a od sponzorů,“ seznamuje se situací František Kuna, starosta Krásného Dvora.
Významnou akcí bude také 2. září Hradozámecká noc s oživenými prohlídkami zámku a ukázkou katovského řemesla ve sklepení. „Zatím jsme se vždy v tomto termínu kryli s žateckou Dočesnou, tak uvidíme, jak to bude letos,“ krčí rameny kastelánka Andrea Minaříková. Uvažuje též, že by využila celostátně vyhlášenou Noc kostelů, která je v rozpisu začátkem června. „Máme tu pěknou zámeckou, nedávno nově vysvěcenou kapli, v které by se dalo něco vymyslet,“ hledá další možnosti, jak přilákat návštěvníky. Již zavedenou akcí je naopak předvánoční Adventní jarmark.  Začátek turistické sezóny vypukne 31. března. „Ten den proběhnou speciální prohlídky zámku a jako poděkování za podporu našeho zámku bych chtěla pozvat i paní hejtmanku,“ uvedla Minaříková.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video