Na několika místech na Podbořansku netekla voda

Jan Vnouček 2012-02-14 08:09:00

Podbořany, Kryry – Vodohospodáři na Podbořansku předešlý týden nevěděli kam dřív skočit. Vinou arktických mrazů totiž museli opravovat prasklé vodovodní potrubí hned na několika místech regionu. Napilno měli také podbořanští dobrovolní hasiči, když minulou středu spolulikvidovali asi největší havárii vodovodního řadu ve Valovské ulici v Podbořanech.

Nízké teploty narušily bezproblémový provoz vodovodního systému už v pondělí 6. února. Pracovníci Severočeských vodovodů a kanalizací ze střediska  Podbořany ten den vyjížděli do podbořanské ulice K. H. Borovského. O den později jim přidělala práci porucha vodovodu na Malé Straně v Kryrech. A v tomto městě by si mohli zřídit pobočku, protože 8. února zasahovali znovu u jiného defektu na Malé Straně a též na Hlavní ulici. V pátek 10. února je tam pak čekala oprava ve Vodní.
Mezitím je ale 8. a 9. února plně zaměstnala velká havárie v podbořanské Valovské ulici. Kvůli ní musela být na noc a den odstavena dodávka vody pro okolní domy. Na místo byla povolána jednotka SDH Podbořany a sypací vůz Správy a údržby silnic.
„Porucha ve Valovské byla zjištěna 8. února v odpoledních hodinách. Oprava byla zahájena po vytyčení všech sítí 9. února. Oprava si vyžádala částečné přerušení dodávky vody pro části ulic Valovská a Mírová. K obnovení dodávky vody došlo okolo 18. hodiny,“ seznámila se situací  Iveta Kardianová, tisková mluvčí SČVK.Jako technická pomoc dorazili ve středu po 20. hodině na místo hasiči. „Část vody z prasklého potrubí tekla přímo na ulici, kde vytvořila 100 metrů dlouhou ledovou plotnu. Část tekla do sklepa rodinného domu, kde hrozilo nebezpečné zatopení plynového kotle. Provedli jsme vyčerpání vody ze sklepního prostoru. Sčvak zastavil vodu a Správa silnic posypala zledovatělou vozovku. Vodu jsme čerpali tři hodiny od 20 do 23. hodiny v počtu 1+7, jeden strojník a sedm hasičů,“ seznámil se zásahem starosta podbořanského SDH Josef Svoboda. „Majitel domu nám udělal horký čaj, což se tak často nevidí. Bylo 10 pod nulou, takže nám bodnul,“ dodal závěrem i jednu perličku.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video