Nová parkoviště bez Nálepky

Jan Vnouček 2012-02-16 00:04:00

Podbořany – Velké pozdvižení způsobil minulou středu na zasedání Zastupitelstva města Podbořany bod, který ani nebyl na programu jednání. Šlo o nesouhlas dvou vchodů panelových domů v ulici Kpt. Nálepky se záměrem města vybudovat před nimi nová parkoviště. Plán je součástí velkého projektu na Revitalizaci veřejných ploch a parkovacích míst v ulicích Kpt. Nálepky a Dukelská.

Hned na začátku zasedání navrhl zastupitel Vlastimil Heryšer, aby toto téma bylo znovu projednáno zastupitelstvem. „Minulý týden se na mě v souvislosti s uskutečněním výběrového řízení na tuto akci obrátila část občanů z ulice Kpt. Nálepky s dotazem, proč nebyly při realizaci plánu pro zřízení parkovacích ploch v této lokalitě brány na zřetel jejich připomínky, přestože jim to vedení město přislíbilo. Proto žádám o zařazení tohoto bodu do jednání zastupitelstva, aby bylo podáno oficiální vysvětlení a byly dohodnuty případené změny před zahájením prací,“ promluvil.
Starosta Radek Reindl o tom dal hlasovat, ale ještě předtím si postěžoval, že akci začala radnice připravovat již před čtyřmi lety na základě dvou petic občanů za zvýšení parkovcích míst na těchto sídlištích.  „Proběhlo územní řízení, v současnosti je před ukončením stavební řízení. Akci schválilo zastupitelstvo, uplynulé 3 a půl roku se vypracovávala projektová dokumetace… Ano, jsou to věci, které tady vyplynul y v poslední době. Vchody č.p. 905 a část č.p. 906 nechtějí parkovací plochy před svým domem. Mně osobě na tom mrzí jedna věc. Po dobu osmi let řešíme aktuální nedostateek parkovacích míst. Nechali jsme proto zpracovat návrh na asi 200 nových míst. Kvůli technické náročnosti jsme to později snížili na 124 míst  v obou sídlištích. Ale jak vidím, chystáme akci, kterou nikdo nechce.  To jsme se na to fakt mohli vykašlat, a udělat ji jenom tam, kde to lidi chtějí,“ konstatoval s hořkostí v hlase.
A protože Heryšerův návrh zastupitelstvo nepřijalo (10 pro, 10 se zdrželo), nebylo při závěrečné diskuzi k  bodům jednání umožněno promluvit občanovi z jednoho z těchto vchodů. Což vyvolalo silnou kontroverzi. Dá se proto očekávat, že na příštím zastupitelstvu se tento bod již oficiálně objeví.
Rada na tuto investiční akci 8. února schválila pořadí nabídek. S nejnižší cenou 13,8 miliónu zvítězila společnost Skanska se sídlem v Praze. Přitom původní přepoklad hovořil až o 40 miliónech Kč. Radnice ale s realizací počítá až příští rok.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video