Vodu při opravě nechali téct na chodník. Proměnil se v kluziště

Veronika Salášková 2012-02-16 00:05:00

Žatecko – Rekordně silné mrazy v minulých dnech pořádně zatápí vodařům. Díky tomu, že vodovodní potrubí prasklo na řadě míst v okrese, jsou všechny jejich týmy v terénu. Opravy se sice snaží zvládnout v co nejkratší době, někdy to ale jde na úkor kvality. Do Čeradic se tak například museli vracet ještě jednou, když se vozovka ve spravoveném místě znovu propadla. Při opravě tady navíc vodaři nechali vodu téct na silnici a chodník před obchodem, který se proměnil v klouzačku.

„Evidujeme přibližně třikrát víc havárií, než běžně,“ sdělila nám tisková mluvčí společnosti Severočeské vodovody a kanalizace Iveta Kardianová. „Všechny naše týmy jsou v terénu. Pracovníci se snaží opravu udělat co nejrychleji, aby odstávky vody byly co možná nejkratší. V těchto teplotách bohužel nemůžeme zajistit zásobování vodou v pojízdných cisternách,“ dodala.
V úterý 7. února prasklo ve večerních hodinách vodovodní potrubí v obci Žiželice. Voda praskla pod železničním přejezdem na silnici ve směru na Most. „Voda se valila do sklepa rodinného domu, který zaplavovala,“ sdělil staro-sta Petr Kvítek. Uzavírka vody zde trvala od 22 hodin až do deváté hodiny středečního rána.
Ve středu zase praskla voda v Čeradi-cích. Vodaři ji opravovali ve čtvrtek. Bez vody byla polovina obce od středy 14 do čtvrtka 15 hodin  „Po opravě se místo propadlo, z díry na nás koukalo šoupě a propadlá část komunikace, místo zůstalo neoznačené až do ranních hodin, kdy jsem se od občanů dozvěděla, jak to tam vypadá. Následně jsme místo označili dopravní značkou, aby bylo vidět, že zde není něco v pořádku. Jinak by se někdo mohl zranit či si vážně poškodit auto, Myslela jsem také, že vodu, kterou vodaři pustili na chodník, svedou do blízkého kanálu. Museli jsme pak z chodníku odstraňovat led,“ řekla starostka Vladimíra Chybová, která znovu musela volat vodařům. Ti v  pátek odpoledne díru řádně zasypali a úsek označili. „Mám pocit, že to ale musí být prasklé ještě někde vedle, protože v kanále je pořád slyšet, jak odněkud crčí voda a proto jsem vodaře kontaktovala znovu a je dost možné, že ještě další týden nás navštíví a budeme opět bez vody,“ dodala starostka Chybová.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video