Která nemocnice si vytáhne Černého Petra? Rozhodne se mezi Žatcem, Slaným a Rakovníkem

Veronika Salášková 2012-02-23 00:00:00

Žatec – Boj o zachování péče na všech odděleních žatecké nemocnice pokračuje. Podle vyjádření Všeobecné zdravotní pojišťovny se bude rozhodovat o tom, zda zavření porodnice postihne Žatec, Slaný nebo Rakovník. Podle ředitele naší nemocnice Čestmíra Nováka má Žatec ze všech tří největší šanci na záchranu.

Celá řada jednání o osudu Nemocnice Žatec proběhla v poslední době zejména s komunálními a regionálními politiky, včetně několika poslanců a senátorů. Měla jeden jediný cíl – přesvědčit pojišťovnu a vedení kraje k tomu, aby nemocnice mohla nasmlouvat pro období 2013 a následující úhrady za zdravotní péče ve stávajícím rozsahu, tedy včetně gynekologicko-porodnického oddělení a pediatrie. Těmto dvěma oddělením byla smlouva vypovězena a od roku 2013 ji Všeobecná zdravotní pojišťovna už nechce obnovit.
„Požádali jsme hejtmanku, aby zprostředkovala schůzku mezi zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny, Nemocnice Žatce a zástupci politiků, k tomu, abychom obhájili naše argumenty,“ sdělil Čestmír Novák, ředitel nemocnice.
Ze sdělení ředitele VZP Pavla Horáka vyplynulo, že by se o tom, kde zůstane porodnice zachována, mělo rozhodnout mezi nemocnicemi ve městech Slaný, Rakovník a Žatec. „Naše argumenty pro zachování nemocnice jsou nejsilnější – jsme z nich jediná porodnice, která naplnila kvótu 500 porodů za rok. Za druhé jsme jediná nemocnice na území okresu Louny. Což sice Rakovník může o sobě říct také, ale je tam pro 65 tisíc obyvatel a my máme spádovou oblast 86 tisíc lidí. Navíc mají poblíž nemocnici Kladno, stejně jako město Slaný. Z těchto důvodů si myslím, že bychom mohli být úspěšní a naše oddělení porodnici i pediatrii uhájit,“ vysvětlil ředitel Novák.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video