Rychlost a prach z aut vadí obyvatelům Husitského náměstí

Veronika Salášková 2012-02-26 00:00:00

Žatec – Se stížností adresovanou vedení města neuspěli obyvatelé Husitského náměstí v Žatci. Uváděli v ní, že jim vadí, že auta zde jezdí rychle a zvedají prach z nezpevněné části náměstí. Žádali proto o umístění retardérů. Dále požadovali uzavření vjezdu vozidel do ulice U Oharky, která vede podél řeky. Radní ani jedné z jejich proseb nevyhověli.

Umístění zpomalovacích prahů na dlážděné komunikaci mezi okružní křižovatkou a Železným mostem nemá podle vyjádření vedoucího odboru dopravy Jiřího Dobruského žádné opodstatnění. „Jednak by mohlo docházet k nepříjemným otřesům u okolních domů, ale zejména by došlo k tomu, že by řidiči tyto zpomalovací prahy objížděli právě po nezpevněné komunikaci Husitského náměstí, čímž bychom přispěli k dalšímu zvýšení prašnosti na tomto náměstí,“ upřesnil vedoucí Dobruský. Uzavření vjezdu vozidel z ulice U Oharky na Husitské náměstí nebylo schváleno, protože by tím vznikly dopravní komplikace. „Veškerá doprava byla svedena na jediný výjezd na silnici I/27, dále by na této uzavřené komunikaci nebylo zajištěno bezpečné otáčení vozidel,“ zdůvodnil rozhodnutí Jiří Dobruský.
Jednoho zlepšení by se ale obyvatelé Husitského náměstí přece jen mohli dočkat – výměny povrchu v prašné části náměstí. Odbor rozvoje města totiž dostal od radních za úkol poptat se stavebních společností na cenovou nabídku za odstranění stávajícího prašného povrchu a jeho nahrazení novým recyklátem. Vedení města poté rozhodne, zda se uskuteční aspoň tato oprava.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video