Maňásky pro děti od žen z Drahonic

Alla Želinská 2020-01-24 14:44:00

Drahonice, Měcholupy - Odsouzené ženy z věznice Drahonice rády tvoří pro děti. Ředitelka mateřské školy v Měcholupech Ludmila Kučerová je oslovila s žádostí o zhotovení maňásků a pohádkových kulis pro děti.

Pod vedením vychovatelek Ivy Brichové a Marie Vohankové vytvořily tři odsouzené ženy v průběhu posledních tří měsíců ručně šité loutky a na šicím stroji kulisy. Paní učitelky tak budou moci s dětmi hrát pohádky O Červené Karkulce, Perníková chaloupka nebo O veliké řepě.

A protože se blíží vánoční svátky, vyrobily odsouzené ještě mnoho dalších věcí pro děti, které jim přenese „Ježíšek“. Bylo tedy předáno i padesát dárkových balíčků, ve kterých jsou například kapsičky z filcu, náramky z korálků, pletené myšky a další. A pro holčičky na hraní jsou určeny háčkované oblečky na panenky. K předání došlo v prosinci. Děti ženám z Drahonic na oplátku nakreslily společný obrázek a přibalily další dárečky – přáníčko, výrobky z keramiky, propisku s pohledem školky. Ředitelka školky Ludmila Kučerová poděkovala zástupcům Drahonic a ubezpečila, že děti ještě před svátky shlédnou pohádky v novém aranžmá.

Odsouzené ženy pod vedením vychovatelek kromě maňásků do školky také pletou čepičky a svetříky pro předčasně narozené děti, háčkují hračky na charitativní jarmark pro onkologicky nemocné děti a tvoří dárečky pro seniory.

Na snímku zástupci objektu Drahonice věznice Nové Sedlo Michal Charvát, Marie Vohanková a Iva Brichová při předání dětem výrobků odsouzených žen. Foto: Alla Želinská

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video