Oprava nádražní budovy v Podbořanech je před startem

Alla Želinská 2021-05-18 17:33:00

Oprava nádražní budovy v Podbořanech je „na spadnutí”. Správa železnic dokončila projektovou dokumentaci a získala stavební povolení.

V minulých dnech se na části nádražní budovy objevilo lešení. Práce se rozjedou v nejbližších týdnech. „Oprava nádražní budovy v Podbořanech je před startem. Dokončili jsme projektovou dokumentaci a získali stavební povolení. Začátek opravných prací je plánován na červen / červenec letošního roku, dokončení pak předpokládáme v květnu 2022,” sdělila na náš dotaz Nela Friebová z Generálního ředitelství státní organizace Správa železnic.

Během již dlouho plánované rekonstrukce se má, podle slov Friebové, opravit střecha, fasáda, venkovní a vnitřní veřejně přístupné prostory i zázemí Správy železnic a dopravců.

Plány na rekonstrukci výpravní budovy vlakového nádraží v Podbořanech se začaly „spřádat” už v roce 2018, kdy vše bylo teprve v počáteční fázi přípravy. S vlastní realizací se začalo v roce 2020.

Správa železnic i v letošním roce pokračuje v obnově nádražních budov po celé republice. Zrekonstruovat nebo opravit chce celkem 114 objektů, které získají moderní odbavovací prostory, bezbariérové přístupy a stanou se tak příjemnějším a pohodlnějším místem pro tamní cestující i zaměstnance. Půjde o kompletní rekonstrukci v Mostě, opravu v Rybništi, Žatci a Blatně u Jesenice. Dokončit se mají stavební akce na budovách ve stanicích Hoštka, Chřibská, Litoměřice město, Litvínov, Louny, Podbořany, Úpořiny a Varnsdorf.

O plánované opravě nádraží jsme psali před třemi lety ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video