Novoroční anketa starostů obcí Podbořanska

Alla Želinská 2018-01-16 12:14:18

Nové bydlení, kýžený obchvat, kanalizace, cyklostezka, světla, další boj proti úložišti, volební maraton. Tak vidí starostové na Podbořansku rok 2018, přejí hlavně pevné zdraví a pevné nervy.

1. Které události uplynulého roku považujete za důležité, zásadní?

2. Co vás v uplynulém roce nejvíce potěšilo? 

3. Co nového se bude dít ve vaší obci v roce 2018 a co byste do nového roku vzkázal/a svým spoluobčanům?




Radek Reindl, starosta města Podbořany

1. Minulý rok byl z hlediska rozpočtu města velmi zásadní. Jednak jsme spořili prostředky na náročné investiční akce, jako například výstavbu sportovní haly, kompletní rekonstrukci budovy Kordu základní školy a základní školy praktické a rekonstrukci budovy kina na náměstí. Na tyto akce jsme žádali o dotace; tudíž jsme museli mít zajištěné finance. Za zásadní považuji to, že valná většina zastupitelů stále spolupracuje napříč politickým spektrem ku prospěchu rozvoje našeho města.

2. Potěšilo mě to, že díky dlouhodobému hospodaření města jsme i přes úspory mohli pokračovat a dokončit i další investiční akce, např. přípravu nových stavebních parcel v kasárnách za cca 10,5 milionu Kč, rekonstrukci Mlýnské ulice za cca 6,4 mil. Kč, rekonstrukci Nádražní ulice za cca 3,6 mil. Kč, přesun trafa kvůli přípravě dalších rozvojových ploch za cca 1 milion Kč. K tomu jsme i restaurovali některé památky – sochu sv. Jana Nepomuckého v Oplotech za 147 890 Kč, Panny Marie s Ježíškem v obci Mory – 145 360 Kč a sochu sv. Jana Nepomuckého v obci Mory – 116 000 Kč. Navíc jsme provedli i kompletní rekonstrukci vany dětského bazénu v areálu koupaliště, kde bych chtěl velmi poděkovat společnosti Lasselsberger a jejímu generálnímu řediteli Roma-nu Blažíčkovi za darování dlaždic a obkladů. A také mě velmi těší, že i přes tuto finanční náročnost obecního rozpočtu jsme, na rozdíl od jiných měst, nemuseli žádná zařízení rušit nebo slučovat, že si můžeme dovolit provozovat i nadále naše školy, školky, dům s pečovatelskou službou (pro zajímavost dnes jediný široko daleko s 24hodinovým provozem), domov pro seniory (obdržel nejvyšší ocenění Asociace poskytovatelů sociálních služeb 5 hvězdiček za kvalitu poskytovaných služeb), kino, knihovnu, koupaliště a další. Jsem rád, že pokračuje i naše mezinárodní spolupráce, zejména v oblasti recipročních výměnných akcí pro děti mezi naším městem a saským Ehrenfriedersdorfem či bavorským Spaltem. Díky tomu si mohlo cca 100 dětí z Podbořan užít zdarma týdenní pobyt v Německu a stejný počet dětí z Německa zase u nás v Podbořanech. Věcí, co bych mohl zmínit, je spousta, ale jednodušší je se na reportáže z nich podívat na Youtube kanále města Podbořany. No a co potěšilo mě osobně? To, že jsem si dokázal v tomto všem najít i čas pro svou rodinu a své děti.

3. V nadcházejícím roce dokončíme některé rozpracované akce jako např. revitalizace lokality Na Kopci, silnice a chodníky za cca 15 mil. Kč, rekonstrukce budovy kina za cca 12 mil. Kč, kompletní rekonstrukce budovy Kord základní školy za cca 19 mil. Kč, do-končení rekonstrukce Mlýnské. Dále žádáme o dotace na změnu systému části odpadového hospodářství, což by znamenalo mimo jiné, že každý, kdo by chtěl, by zdarma obdržel popelnici na bioodpad a ten bychom mu vyváželi zcela zdarma přímo od domu, aby se nám ty hnědé popelnice ne-musely ztrácet z hnízd. Chtěli bychom začít s výstavbou nového svozového dvora tak, aby jeho provoz odpovídal více potřebám občanů. Chceme na vrchu Rubín dokončit výstavbu vyhlídkové věže ve tvaru historického opevnění pro zatraktivnění tohoto turisticky zatím nedoceněného místa. Budeme pokračovat v úpravě plochy za koupalištěm tak, aby umožňovala možnost kempování, protože podbořanské koupaliště je díky svým kvalitám hojně navštěvováno i turisty. A v neposlední řadě budeme pokračovat v přípravě dalších stavebních pozemků pro výstavbu rodinných domků (v lokalitě Na Lišce), neboť o tyto pozemky, které město prodává za výhodné ceny, je nebývalý zájem a je dobře, že se tu usazují mladí lidé, kteří zde zakládají rodiny. Bohužel budeme muset řešit i nepochopitelné záležitosti, jako například koupi budovy bývalého Finančního úřadu, aby v něm kvůli nesmyslné vydatné pomoci státu nevznikla další ubytovna. Těch věcí, které máme připravené do budoucna, je hodně, jenže v tomto roce nám končí volební období. Co bych chtěl vzkázat občanům? No aby nám dali šanci to dokončit i v příštím volebním období (smích). Ne, vážně. Chtěl bych jim vzkázat, že jim děkuji za to, že nám pomáhají realizovat, případně sami realizují spoustu věcí v našem městě. Ani si nedovedete představit, s kolika aktivními Podbořaňáky spolupracujeme v různých oblastech společenského, kulturního a sportovního života. Všem těmto lidem patří hluboký dík. Všem těm, kteří udržují při životě všechny spolky, iniciativy i instituce našeho města, ať už to dělají jako své zaměstnání nebo jako dobrovolníci. Protože ti všichni jsou si vědomi toho, že to tu budeme mít takové, jaké si to sami uděláme. Všem přeji hodně zdraví, štěstí a pevné nervy.


Jaromír Kubelka, starosta města Vroutek

1. V uplynulém roce jsme v rámci investičních akcí postavili pět dětských hřišť, tři ve Vroutku, jedno v Mlýncích a jedno ve Vidhosticích s dotací. Nechali jsme opravit silnici ve Skytalech, ve Vidhosticích a ve Vroutku v ulici Na Průhoně, na tu jsme také obdrželi dotaci. Finanční příspěvek jsme dostali i na stavbu vodovodu a kanalizace v ulici Sadová. Stavba se časově velmi protáhla, a tak stavební firma bude řešit svou povinnost zaplatit penále za pozdní předání díla. Dělali jsme i drobnější stavby, například autobusovou zastávku ve Vrbičce, opravu kanalizační přípojky u Domova pro seniory, nové schodiště u kulturního domu. Dále máme vyměněná okna a dveře u budovy bývalého domu služeb. Před prvním stupněm ZŠ jsme opravili schodiště a položili novou dlažbu. V budově školní jídelny došlo k opravě části kuchyně a v čp. 1 k opravě kotelny. Také jsme nechali vytvořit nové webové stránky města, sice jeden ze zastupitelů jejich výrobu trochu brzdil, ale nakonec se webovky povedly a již mají funkce, které po nás vyžadují ti nahoře. Další zásadní věcí je podpis smlouvy na vyhotovení změny územního plánu, zde jsme dlouho jednali o možnosti zanesení do navrhované změny vodní nádrž Mukoděly o velikosti přibližně 20 hektarů. Návrh na nádrž jsme z návrhu změny ÚP nakonec vypustili. Velmi zásadní věc bylo rozhodnutí praktické lékařky o ukončení činnosti v ordinaci ve Vroutku. To nám způsobilo nemalé problémy, doufáme, že se to v budoucnu zlepší. Nájemce hostince Čoudovna má v plánu ukončit hostinskou činnost. V plánu je zde otevřít klub. Mezi významné události patří i změna majitele podniku VODEST. Noví jednatelé zastupují firmu Ekopurg, která se zabývá odpadovým hospodářstvím.  

2. V loňském roce mě velmi potěšila kniha o Vroutku, kterou napsal tým vedený panem Marešem, ředitelem Státního oblastního archivu v Lounech. Zajímavou událostí roku 2017 byl přímý televizní přenos fotbalového utkání Vroutek - Ervěnice. Z menších věcí mě potěšila nová lávka na Ypsilonce přes Podhoru. Ze soukromí mě v loňském roce potěšil výlet do Itálie, kde jsem zjistil, že moje mamka má v Itálii ještě bratra a sestru. Nesmím samozřejmě zapomenout, že pracovně mě těší profesionalita zaměstnanců našeho úřadu a věcnost vrouteckých zastupitelů při jednáních a řešení vzniklých situací.

3. V letošním roce počítáme s dotažením smlouvy o směně areálu myslivny za lesní pozemky. Měla by být také dokončena smlouva o odkupu budovy Kavárny. Čekáme, jak dopadnou podané žádosti o dotaci na stavbu cyklostezky a žádosti o dotaci na půdní vestavbu v budově školy. Připravujeme opravy dalších komunikací. Budeme také řešit elektronizaci zákona o ochraně osobních údajů, známé pod zkratkou GDPR. Na konci léta nám vypukne předvolební martyrium. Čeká nás toho ještě hodně. Ale nechme se překvapit, co pro nás rok 2018 chystá. Přeji všem přátelům, občanům, obchodním partnerům, zaměstnancům a lidem dobré vůle vše nejlepší v tomto roce, hlavně zdraví, štěstí a mnoho pozitivní energie.  


Vlastimil Polcar, starosta města Blšany

1. Z mého pohledu asi nejzásadnější událostí byly volby do Poslanecké sněmovny, to je věc, která ovlivňuje život každého z nás.

2. Potěšil mě velký zájem občanů o veřejné dění a je moc dobře, že se zapojují i mladí lidé, vznikají různá uskupení, která se snaží zlepšit své okolí i kulturní život. Jako třeba v Soběchlebech, kde se spolku Přátel Soběchleb podařilo ve spolupráci s Osadním výborem uspořádat sraz rodáků. Akce měla obrovský ohlas a jak se zdá, je to příslib dalších společných setkání a akcí. V každé naší obci pracuje osadní výbor, který se stará o dění ve vsi, jsou to lidé, kteří jsou ochotní věnovat svůj tak vzácný čas společné věci, připravují ve svém volnu mnohdy za své peníze akce pro všechny. Je to práce záslužná a mnohdy i nevděčná. Za jejich práci jim patří velké poděkování.

3. V tomto roce máme v plánu mnoho akcí, ale nejdůležitější a nejpotřebnější je kanalizace. Dokončuje se projektová dokumentace a budeme žádat o dotaci. Zahájení akce záleží právě na dotaci. Všem občanům bych rád popřál pevné zdraví a pevné nervy, mnoho štěstí a radosti ze života.


Miroslav Brda, starosta města Kryry

1. Všechny, co se nestaly. Protože to co se stalo, třeba volby – někomu vyhovují, jinému ne, a národ se hádá… Proto si myslím, že je nejlepší vše, co se ještě nestalo, alespoň je klid a nikdo to nemůže napadat.

2. Vše, co se podařilo ve prospěch našich občanů vybudovat – a bylo toho dost.

3. Přednostně musíme dokončit zbývající akce volebního programu na roky 2014 – 2018 a připravit pro nové vedení města projekty na nové investiční akce, především výstavbu nových bytů, vylepšení podmínek a prostředí v zařízeních, jichž je město zřizovatelem.

Hlavně chci popřát všem spoluobčanům pevné zdraví a hodně sil k uskutečňování svých cílů.


Josef Lněníček, starosta městyse Nepomyšl

1. Důležitou událostí v naší obci bylo zahájení stavby rodinných domů v lokalitě u kaolinky v Nepomyšli. Další důležitou akcí je stavba bytového domu, na který bylo ke konci minulého roku zahájeno územní a stavební řízení a v letošním roce bude vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele této stavby.

Jsem rád, že byla znovu zavedena veřejná služba, která motivuje nezaměstnané si přivydělat finance prací pro městys, ne všichni této služby využívají, ale ti, kteří se zapojili do tohoto projektu, pomáhají sobě i obci.

2. Velice mne potěšil program a průběh oslav 300 let císařských práv, které se podle kladných ohlasů velice vydařily. Další kulturní akcí bylo konání 10. ročníku Mikulášského jarmarku, který také proběhl ke spokojenosti návštěvníků. Koncem minulého roku se nám podařilo dokončit opravu fasády kostela sv. Mikuláše, restaurování presbyteria v kostele sv. Mikuláše, dále fasády na bytovém domě čp. 79. Bylo zhotoveno nové veřejné osvětlení ve dvou ulicích v městysi a spousta dalších naplánovaných akcí.

3. Máme naplánováno mnoho akcí, přitom největší investicí bude výstavba bytového domu. Další větší akcí bude stavba nových kabin na fotbalovém hřišti, opravy místních komunikací a oprava fasády a topení na bytovém domě čp. 51. Dále budeme pokračovat v opravě hráze rybníka ve Chmelištné a v restaurování interiéru kostela. 

Rád bych popřál všem spoluobčanům do nového roku 2018 hodně úspěchů, spokojenosti, klidu a hlavně hodně pevného zdraví.


Jiří Chaloupecký, starosta obce Lubenec

1. Za nejdůležitější považuji to, že se nám podařilo v naší obci splnit úkoly, které jsme si dali na začátku roku 2017: rekonstrukce komunikací na Sídlišti, dokončení fasád na vybraných dvou panelových domech, výměna svítidel veřejného osvětlení v Lubenci i všech místních částech Lubence, rekonstrukce chodníků v Podbořanské a Zahradní ulici, rozšíření a modernizace kamerového systému v obci a zahájení rekonstrukce obřadní síně.

Dále za zásadní považuji uskutečnění a zdárné ukončení výběrového řízení a získání veškerých podkladů, včetně stavebního povolení, k výstavbě obchvatu naší obce. Vítězem se staly společně firmy Strabag a Swietelsky. Stavba obchvatu by měla být zahájena v prvním čtvrtletí 2018.

Za negativní, ale zásadní považuji neustálé pokračování průzkumných prací pro výstavbu úložiště pro vyhořelé jaderné palivo na území naší obce (lokalita Čertovka). A to přes veškerá nesouhlasná stanoviska naší obce, různé sliby a veřejná mediální prohlášení ministra Brabce i ředitele SURAO p. Slováka, kteří tvrdili a stále tvrdí, že průzkumné práce nebudou pokračovat v případě nesouhlasu občanů.

2. Co mě loni nejvíce potěšilo? Na tuto otázku se těžko odpovídá. Člověk by se měl radovat i z maličkostí, takže každá úspěšně provedená akce, ať stavební či kulturní, je pro mě úspěchem a povzbuzením do další práce.

3. Kromě našich obecních akcí, je to již zmíněné zahájení výstavby obchvatu Lubence. Věřím, že tento obchvat přinese úlevu našim občanům. Zvýší se bezpečnost v souvislosti s dopravním provozem, sníží se prašnost a hlučnost v obci.

Také bych chtěl všem spoluobčanům vzkázat, že budu i nadále pokračovat v aktivním boji proti výstavbě jaderného úložiště na území naší obce.

Na závěr chci všem spoluobčanům popřát mnoho zdraví, štěstí, spokojenosti a pracovních úspěchů v roce 2018.


Jitka Dondová, starostka obce Petrohrad

1. Důležitých událostí, které souvisí s naší obcí, bylo hodně, pro obec zásadní může být ta, že se podařilo zachovat poštu pod hlavičkou Pošta Partner a zachovat tak občanům Petrohradu službu, na kterou byli zvyklí.

Důležité bylo i založení sbírkového účtu pro Elišku Míkovou, dívku, která přišla v průběhu jednoho týdne o oba rodiče, a můžeme jí tak přispívat na její potřeby v době, kdy bude peníze potřebovat. Tímto chci poděkovat všem, kteří na tento účet přispěli, nebo budou přispívat.

Významné je i zahájení stavby dvou dalších úseků dálnice D6 u Řevničova a blížící se zahájení stavby obchvatu Lubence. Vzhledem k tomu, že postupují přípravy na D6, zdá se být i obchvat Petrohradu o něco blíž.

2. Velikou radost mi udělal úspěch kuchařek z naší ZŠ a MŠ Petrohrad o nejlepší školní oběd. Vzhledem k tomu, že se jedná o celostátní soutěž a kuchařky se účastnily poprvé, bylo jejich vítězství triumfální. Nutno dodat, že musely vařit to, co je na jídelníčku běžně zařazeno. Naše děti tedy jedí v duchu soutěže Zdraví na talíři, které chutná všem.

3. Stejně jako každý rok se obec snaží hospodárně využívat možnosti svého rozpočtu, který však nepokryje veškeré potřebné náklady, proto především nyní na začátku roku podáváme žádosti o dotace, které nám s financováním pomohou. Ještě na sklonku roku obdržela naše obec rozhodnutí o přidělení dotace na opravu interiéru kaple Všech svatých ve výši 700 000 Kč, tam naše snažení začne. V loňském roce jsme započali i s jednáním o investicích do kanalizačního systému tak, aby se odboural zápach, který obtěžuje obyvatele Černčic. Pokud budeme úspěšní a získáme další dotace, dojde např. k další opravě kulturních památek, veřejné infrastruktury i investic do veřejného života.

Letos nás čekají prezidentské i komunální volby, proto bych chtěla všem popřát vždy správnou volbu, dostatečné množství elánu, mnoho zdraví, štěstí, pohody.


Jana Kronďáková, starostka obce Očihov

1. Určitě zásadní událostí loňského roku a řekla bych, historickou pro naší obec bylo odsouhlasení zastupitelstvem vyhlášení a zahájení veřejné sbírky na pořízení dvou zvonů do věže kostela sv. Martina. Zřídili jsme účet u Komerční banky, na kterém budou peníze na potřebnou dobu uloženy a kam mohou dárci přispívat. Prvním krokem byla výstava řezeb a fotografií na pomoc kostelu v Očihově, kterou na jaře 2017 uspořádala mladá řezbářka Hana Micková, jež má vztah k Očihovu. Výstavu jsme uvedly u příležitosti Noci kostelů. Právě tehdy byla poprvé vyslovena myšlenka na podporu pořízení zvonů a formou dobrovolného vstupného vznikl počinek ve výši 460 korun pro zřízení veřejné sbírky. Následně byla výstava přestěhována do Prahy a rozšířena o paličkované krajky. Tam byla částka navýšena o 2300 korun. Letos na jaře bude výstava instalována v podbořanském muzeu.

Další důležitá věc – odkoupili jsme pro naše dobrovolné hasiče od SDH Podbořany automobilovou cisternu, v jejíž výbavě hasiči dostali i pět dýchacích přístrojů, z prostředků SDH také byly pořízeny doplňky – dobíječe, kompresor – pro zajištění okamžitého výjezdu techniky. Od loňského srpna máme nového místostarostu Pavla Braniše, jehož předchůdce Václav Braniš z pracovních důvodů na vlastní žádost z funkce odstoupil, i tímto mu děkuji za spolupráci a vše, co pro obec jako místostarosta vykonal.

2. Potěšilo mě, že jsme prodali obě stavební parcely, které jsme připravili k výstavbě nových domů a budeme muset připravit další. Dále že jsme přivítali rekordních pět nových občánků obce, a že se tedy rozrůstáme a mládneme :-) Těší mě, že jsme začali projektově připravovat chodník na Račín. Potěšila mě každá kulturní akce, kdy se lidé dobře baví a sounáleží s obcí.

3. Letos nás čeká druhá etapa kabelizace nízkého napětí a veřejného osvětlení. Dále by mělo dojít ke změně územního plánu, což musíme učinit, pokud se chceme pohnout dopředu v plánech revitalizac budovy Floriánovny. Spoluobčanům a všem, kteří se zapojili a zapojí do akce Zvony pro Očihov, chci poděkovat za podporu a šíření této myšlenky. A co bych vzkázala?.. Zvykli jsme si naříkat, že doba je zlá. Ale měli bychom si uvědomit, že dobu dělají lidé, proto jak se postavíme k problémům a jak je budeme řešit, záleží jen a jen na nás. Člověk je tvor prakticky přizpůsobivý, možná by tedy bylo lepší přestat nadávat a kabonit se a radši i v problémech hledat něco dobrého. Takový ten paprsek laskavého světla. Pokusit se o pozitivní myšlení a říkat si: s úsměvem jde všechno líp :-). To přeji nám všem.


Václav Beneš, starosta obce Blatno

1. V obci byl rok 2017 vcelku klidný bez mimořádných událostí.

Co se týká rozvoje obce, byl to rok projektové přípravy na opravy komunikací, rekonstrukce bytového fondu. Byly realizovány jen menší opravy ve školní jídelně včetně položení zámkové dlažby, oplocení areálu MŠ cca za 290 tisíc korun, rekonstrukce komunikace ke hřbitovu v Malměřicích za 332 tisíc korun, instalace automatického kotle v č.p. 120 včetně dalších prací za 190 tisíc korun.

Významnou politickou událostí jsou vždy volby do Poslanecké sněmovny, které vždy ovlivňuji politický, společenský a hospodářský rozvoj. Osobně si přeji, aby se politikaření úspěšných i neúspěšných stran v parlamentních volbách přeneslo do roviny zdravého rozumu.

2. Z pohledu občana našeho státu a starosty obce poměrně nízká nezaměstnanost a minimální příchod uprchlíků do ČR.

3. V březnu začne rekonstrukce dešťové kanalizace včetně chodníku, nové povrchy dostanou komunikace v intravilánu obce, rekonstrukce střech domů č.p. 120, 121, po-dle vydání stavebního povolení rekonstrukce č.p. 24 (tři nové byty včetně domácí čističky odpadních vod). Předpokládané zahájení stavby rybníka „u Kaštanu“ letos v červnu. Nová autobusová zastávka v Malměřicích a další drobnější akce. Vynaložený objem peněz na tyto akce má činit cca 12 milionů Kč, finanční prostředky jsou zajištěny.

Vážení spoluobčané, přeji nám všem, aby rok 2018 byl rokem klidným a úspěšným, abychom si ve zdraví užívali radosti života.


Ladislav Gál, starosta obce Podbořanský Rohozec

1. Především získání dotací na rekonstrukci kaple sv. Notburgy. A to na opravu věžičky, která už je opravená, a na novou střechu.

Dále dotace na rekonstrukci naše-ho sálu, který také voní novotou. Povedla se nám akce pro Svazek obcí Podbořanska, kdy jsme si užili krásný turnaj v discgolfu. A především stále větší soudržnost lidí v naší krásné obci.

2. Potěšilo mě, že naše obec vzkvétá i na veřejném prostranství a je oku libá. Toto je zásluha našeho skvělého místostarosty a pracovníků naší obce. A když už jsem se o tom zmínil, patří jim veliké poděkování.

3. V roce 2018 máme v plánu několik věcí, například nová střecha na kapli sv. Notburgy, investice v bytové zástavbě, zvelebení veřejného prostranství, pokračování v rekonstrukci obecního úřadu.

Chtěl bych poděkovat všem obyvatelům Podbořanského Rohozce za krásný rok 2017, který jsme společně prožili v dobrém i zlém. Doufám, že rok 2018 přinese více klidu a rozumu. Proto bych chtěl do nového roku popřát nejen hodně štěstí, zdraví a lásky, ale také to, abyste si dokázali najít čas pro rodinu, pro lidi okolo sebe.

A ještě jedno starověké přísloví, na které si vzpomeňte v říjnu: „Psi štěkají a karavana jede dál.“


Zuliko Vychytil, starosta obce Krásný Dvůr

1. Důležitou věci, kterou obec Krásný Dvůr loni řešila a stále řeší, je to, že se zasazujeme o co nejdelší dobu fungování České pošty. Byla nám ze strany pošty nabídnuta služba Partner, která má do budoucna nahradit státní poštu, ale to jsme zatím odmítli. Jsme si vědomi, že se tomuto vývoji a trendu nevyhneme, ale snažíme se tuto situaci maximálně oddálit.

2. Radost mi udělalo zejména krásné odpoledne, které nám všem připravili organizátoři na adventní neděli. Děkuji za něj hasičům, zaměstnancům obce, ale i místostarostce Lee Jandové a Zdeňce Štulové. Potěšila mne i veliká návštěvnost lidí z Krásného Dvora a okolí a věřím, že všichni si tuto nádhernou akci užili stejně jako já.

3. Mezi nejdůležitější akce, které připravujeme, patří oprava místní komunikace od malého náměstíčka ke koupališti a dále až do ulice za koupalištěm. Žádáme Ministerstvo místního rozvoje ČR o dotaci na tuto akci a pokud dotaci nezískáme, budeme opravovat za své. Věřím, že se nám podaří opravit i komunikaci na návsi okolo parčíku pod Klečkovými. Další plánovanou akcí je rekonstrukce střechy na obecním úřadě, výměna oken na turistické ubytovně, oprava hlavních chodníků na návsi a k zámku. Největší investicí obce pro tento rok bude kompletní rekonstrukce veřejného osvětlení v Chotěbudicích a Chrášťanech. Na podporu sportu, dobrovolných hasičů a kulturní dění v obci plánujeme přibližně stejnou finanční výši jako v loňském roce. Máme ještě hodně věcí, které je potřeba opravit, vyměnit a vybudovat, ale musíme vycházet z výše

rozpočtu pro daný rok a z výše naspořených peněz. Na konci roku jsme opravili veřejné osvětleni v Němčanech a aby se necítili občané v Brodech na vedlejší koleji, v nejbližších měsících plánujeme sjednotit všechny pouliční lampy, kompletní výměnu bychom nechali při rekonstrukci nízkého napětí.

Chtěl bych poděkovat všem zastupitelům za velmi dobrou práci pro obec. Do roku 2018 spoluobčanům ze srdce přeji hodně zdraví, štěstí, lásky, porozumění a hlavně splnění všech předsevzetí a všech přání. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video